Това, което се случва в момента, бих го сравнил с

...
Това, което се случва в момента, бих го сравнил с
Коментари Харесай

ШОКИРАЩИ РАЗКРИТИЯ: Крият ли Радев и Кацаров данни за починалите от COVID-19! Проф. Огнян Кунчев: Върнахме се в Богомилството - безвремие, бездържавие...

Това, което се случва сега, бих го сравнил с това, което имахме през март-април. Тогава имахме задоволително инфектирани и като погледнем броя на умрелите хора, той е върхът. Имаме доста огромен пик на умряли от незнайно какво. Там става дума за прикриване на действителни данни ", сподели математикът от Българска академия на науките проф. Огнян Кунчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той напомни, че през този интервал имаше към 15-16 хиляди умряли.

" И единствено част от тях са оповестени като COVID-19. От март месец предходната година до октомври имаме 40 000, които са умряли. От тях до момента са оповестени 23 700 за умряли от ковид. А останалите от какво са умряли? Една част от тях са умряли от други болести, не са ходили на доктор и т.н, само че другата част? Почти несъмнено, че също са умряли от Ковид-19. Значи сметката е малко по-различна. Когато и да се вкара локдаун - все ще е в точния момент ", добави проф. Кунчев.
свързани новини32266на 30.10.2021
По думите му изборите работят доста нездравословно на българския народ.

" Когато се направи сериозен локдаун, статистиката потегля надолу. А в случай че го нямаше - щяха да починат 17 000 души повече. " Зеленият документ " също е форма на слаб локдаун. Не мисля, че ще имаме спад, тъй като ограниченията не се съблюдават. Хората в градския превоз си вървят без маски. Те за безконечни ли се смятат? Над 4-5 хиляди заболели се " създават " всеки ден и те са със признаци. А без признаци са най-малко към 15 хиляди. В Индия март месец беше същото - Делта вид, предизборни битки, огромни събрания, спортни мероприятия и тогава беше извънреден взрив. Имаха голяма смъртност, О2 не им стигаше ", акцентира математикът.

Според него може да се стигне до 6 000 инфектирани дневно. Кислородът в лечебните заведения в България също е на сериозно равнище. А лечебните заведения споделят, че в никакъв случай не са употребили толкоз доста О2.

" Това би трябвало да е подсъдно. В страни като Германия и Англия умерено могат да те осъдят. Това ми наподобява на преди 1000 години - Богомилство, безвремие, бездържавие, само че в последна сметка страда народът. А в случай че имаме едно число на публично записаните от Ковид-19 дано да го умножим по 5. Ако имаме към 5-6 хиляди случая през днешния ден - умножете го по 3, ще получите 18 000 броя на инфектирани на ден, което е много обикновено. Китай разгласява цялостно проучване и схванаха, че 80% от всичките, които са се заразявали, въобще не са знаели ", добави проф. Огнян Кунчев.

Той счита, че поради Делта разновидността два пъти по-често се влиза в реанимация.

" В Германия също има мощно антиваксърско придвижване, правеха се доста демонстрации, само че в последна сметка има над 60% имунизирани. При нас нямаше кой знае какви демонстрации, само че народът не е ваксиниран. Тези хора, които се заразяват през днешния ден, ще починат след 20-30 дни. Така че не си правете сметката, че ще сложите локдаун и те ще спрат да умират. И след изборите ще имаме черни статистики ", безапелационен е специалистът.

Според изчисленията му ще има приблизително по 170 умряли дневно.

" От броя на хората, които сега са заболели, имаме 8 000 в болница. Имаме 700 души, които са в интензивни отделения. Имаме над 100 хиляди, които са дейни случаи. Другите още се чудят дали да се лекуват, по какъв начин да се лекуват. Изкарах вируса след имунизация, прекарах го относително леко ", уточни математикът от Българска академия на науките.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР