Това, което се случва в България, няма собствена стойност. Това

...
Това, което се случва в България, няма собствена стойност. Това
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: Докато гледаме на държавата като на поле, на което се надиграваме, няма да постигнем нищо добро

Това, което се случва в България, няма лична стойност. Това е имитация на това, което става в света. Натискът, който идва, е това, което имаме.

Това сподели в студиото на Би Ти Ви Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет в СУ, някогашен министър и народен представител от Национална движение „Симеон Втори".

По-важна е тематиката – какво става в Европа. Защото предстоят европейски избори. На покрива на Европейски Съюз вървят пет рецесии и е доста значимо по какъв начин ще се решат – Ковид, климата, войната, миграцията и газа. Тези проблеми са доста близки до нас, въпреки да наподобяват далечни. Европейска комисия слага акцента върху войната в Украйна и климата. Но войната унищожава европейската стопанска система, за разлика от Съединени американски щати, които усъвършенстват своята стопанска система. Второ, ние не знаем какви са проблемите с климата. Следователно ние вършим тежки заграждения към стопанската система на Европа. Същото е ситуацията с мигрантите, доста ориси стоят зад този проблем. Приемащото население е също доста с напрежение. В този смисъл за хората двата съществени въпроса са стопанската система и идентичността, която хората считам, че стартират да губят, разяснява Вълчев.

Споед него ние нямаме мъдрост да се оправим с промяната в правосъдната система, въпреки да имаме сили.

Винаги ще има хора, които ще въздействат върху правосъдната система, по този начин е в целия свят. В правосъдната система има читави хора, само че огромният въпрос са знаковите, основни каузи, за които хората имат огромни упования. В правосъдната система не става дума за подготвеност, а за преднамереност (...) Затова, съгласно мен, ние би трябвало да посочим кои са задачите и какви механизмите, с цел да реализираме измененията в правосъдната система, акцентира юристът.

Вълчев не мисли, че това, което се случи в Конституцията, ще промени нещата кардинално. Той персонално не вижда в тях да са заложени промени в правосъдната система.

Даниел Вълчев посочи на финала на диалога, че ние не гледаме на страната като на общественост, а като някакво поле, на което се надиграваме. И до момента в който по този метод гледаме на общото, т.е. на страната, няма да реализираме нищо положително.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР