Това, което се случва не е прецедент. Вече за втори

...
Това, което се случва не е прецедент. Вече за втори
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Свидетели сме на гавра с парламентаризма

Това, което се случва не е казус. Вече за втори или трети път те се пробват сред първо и второ четене на даден закон да няма никакви обструкции и в границите на един пленарен ден да одобряват нещо на второ четене. Това нещо - методът на приемане, опонира на българската Констиуция, разяснява пред БСТВ депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Иван Ченчев. Поводът този път е форсираното приемане на новите промени в Закона за домашното принуждение на изключителното съвещание на Народно събрание в понеделник.  
Самата госпожа Надежда Йорданова сподели, че ще има корекция в текст при първото четене във връзка с интимната връзка, съпружеското общуване и така нататък с някакви безумни периоди, само че това си е тяхно право, продължи Ченчев. Ние оспорихме поправката, а мястото е да се дебатира в комисия. Те обаче потеглиха да четат законопроекта на второ четене, изнасилиха Народното събрание и желаят да мине още през днешния ден, в случай, че има и още поръчки от народни представители за публицистични промени. 
С дейностите си вносителите в действителност бързат да одобряват и узаконят еднополовото общуване и еднополовите връзки, разкри соцдепутатът. Това се крие главно под булото на " интимната връзка ", която те проповядват. В залата обаче стана скандал, тъй като се лишава правото на народните представители да кажат какво мислят по въпроса, защото има импортирана публицистична корекция, а те желаят тя да се одобри незабавно на второ четене. 
И още: би трябвало да има период, посочи той, дори сътрудници желаеха оптималният период от 21 дни, с цел да може всичко това да се разиска, да се направи професионално, защото е доста рисково, а е публично важен въпрос. Нещото, което в действителност доста ни подразни е, че се гаврят с Народното събрание и парламентаризма. Дори не ни раздадоха на хартия това, което оферират, а председателстващата Росица Кирова от ГЕРБ влиза в ролята на убиец и наемен палач. Кирова извършва мокрите поръчки на тази сглобка. Винаги, когато има някакви разногласия и би трябвало да се отреже нечия глава - дали на закон или на депутат, тази госпожа води съвещанието. Председателят на Народното събрание Росен Желязков пък най-вероятно е в кабинета си, изчервил се е и се срами вътре. Ние ще го призовем да постави завършек на този фарс. 
Ако по този начин вършат закони за домашно принуждение, нали разбирате, че то няма да помогне на никого. Яхнаха политически митинг, направиха си популизма, след което желаят да одобряват на второ четене едно безумство, за което всички адвокати споделиха същото, след което да си отидат на море. Ние ще се опитаме да им попречим, с цел да може да се уточняват текстовете съответно в интерес на хората, заключи Ченчев. И приключи с думите: Навън имаше дами, които стачкуваха под мотото " Нито една повече ". В моята глава пък се роди едно друго мото - " Нито един Киро повече ".     
       >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР