Това, което се случи с вота на недоверие не се

...
Това, което се случи с вота на недоверие не се
Коментари Харесай

„Възраждане“: БСП иска да помогне на правителството да оцелее

Това, което се случи с вота на съмнение не се е случвало до момента. Очевидно е желанието на Българска социалистическа партия да помогне на държавното управление да оцелее. Очевидно се клати съществено сглобката.
Това съобщи Цвета Рангелова от “Възраждане ”.

Тя акцентира, че те не са част от кабинета и нямат нито обвързване да обезпечават кворума в зала, нито да пазят кабинета.

“Днес ще внесем искане в Конституционния съд за наложително пояснение нормата на член 155 от Конституцията - какво е наложителното изискуемо болшинство при приемане на трите четения на промените и допълненията на Конституцията. Досега, до това Народно събрание всички предшестващи промени на Конституцията са се правили с правила, според които за второ четене на промените на Конституцията е било належащо условието от 3/4 болшинство от всички народни представители. Недоумение разсъни у нас събитие за какво 49-тото Народно събрание одобри други правила и по тази причина желаеме Конституционен съд да даде наложително тълкувание на това какво е наложителното квалифицирано болшинство ”, заяви Рангелова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР