Това, което се случи - да се подаде проекто-кабинет, без

...
Това, което се случи - да се подаде проекто-кабинет, без
Коментари Харесай

Доц. Цеков: Гледаме едни враждуващи партийни племена за плячкосване

Това, което се случи - да се подаде проекто-кабинет, без никакво единодушие, е в най-негативния нюанс на политическото. Според мен това приказва за изострен недостиг на съдружна просвета, доста ниска изобщо просвета. Целят този развой на договаряния с това обществено замеряне с остри квалификации, с това взаемно слагане пред приключен факт, периоди. Всички това вреди на демократичните нрави в страната и аз се надявам най-сетне тези договаряния да влязат в обикновено русло като естествени европейски политически договаряния. 

Това разяснява пред Българска национална телевизия Борислав Цеков, доцент по конституционно право. 

Защото ние в този момент гледаме една африканизация на политиката - гледаме едни враждуващи партийни племена за разграбване. Струва ми се сгрешен метода в тези договаряния. Трябваше да се случват при закрити порти, разяснява той.

Още преди 9 месеца, когато се образува това държавно управление, беше позволена първата политическа неточност. В другите страни, когато враждумащи партии би трябвало да ръководят дружно, подписват доста ясно съдружно съглашение, с явен механизъм вна взимане на решения, разяснява той.

Със сшигурност, в случай че създадат кабинет, той ще тръгне на сакат крайник поради недоверието сред двете страни. Би трябвало да положат старания да градят мостове един към различен, а те в този момент вместо това настройват гласоподавателите си да се ненавиждат от ден на ден и повече. И по какъв начин тогава ще е устойчиво едно държавно управление, което те вероятно биха създали?, разяснява той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР