„Това, което се очертаваше като лош вариант за септември, е

...
„Това, което се очертаваше като лош вариант за септември, е
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Ноември ще е критичният месец за COVID-епидемията


„ Това, което се обрисуваше като неприятен вид за септември, е положителният вид за октомври. Все още се намираме в по-спокойна конюнктура, която се чака да продължи и в част от октомври”. Така математикът на Националния действен щаб проф. Николай Витанов разяснява разпространяването на COVID-19 у нас в студиото на " Здравей, България ".

„ Към края на октомври бихме очаквали, че ще достигнем 1 000 умряли, това е под междинното международно равнище”, предвижда математикът.

„ Когато 100 индивида излязат излекувани, 101 са инфектирани. В момента епидемията леко се уголемява. Това става след един много дълъг интервал на стесняване, което беше доста добре за България. В есента влизаме с релативно положителни индикатори на фона на останалите”, уточни проф. Витанов.

„ Ако ограниченията се съблюдават, то през октомври не се чака нищо трагично. Трябва да се стегнем и да изкараме ноември, тъй като той е сериозен – там са изискванията за разпространяването на Коронавирус, както и на останалите вируси. Декември няма доста работни дни. Тогава ще настъпи краят на годината и на първия период, по този начин се избавя присъствената образователна година”, изясни още той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР