Това, което нормалните хора очакваха, се случи. Гендира на БНР

...
Това, което нормалните хора очакваха, се случи. Гендира на БНР
Коментари Харесай

Шефът на БНР вие на умряло, но не казва за телефона; Президентът маркира темата

Това, което естествените хора чакаха, се случи. Гендира на БНР Светослав Костов се изпусна обществено и замириса на запъртък… В отворено писмо той си раздира ризата: клюки са, че съм цензурирал! Използват медийния регулатор да прокарват персонални ползи. Няма да разреша 20 години кариера в медиите, в която нееднократно съм доказвал професионалните си качества, да бъде опетнена от група хора и няколко медии!
Костов желае да мине за смелчага, в краен случай за жертва. Всъщност е зайче, позволено на трапезата на боата, само че като маст от менюто... Пише някакви нещица, само че не споделя най-важното: Кой го е гърчил по телефона поради Силвия Великова в навечерието на митинга против назначението на Иван Гешев за основен прокурор. Кой, бе, Костов?! Дори зайчетата от време на време са смели, когато ножа опре в кокала. Колкото до репутацията ти, самичък я зачерта, никой не ти е отговорен.

На финала на писмото Костов минава във фалцет: „ Абсолютно съм уверен в правотата си. Не сме отстъпили от волята си за промени, тъй като от дълго време има потребност от тях “.

Хубаво нещо са измененията, само че необичайно за какво всякога комфортните стартират с махане на неуместните. Затова чакаме втора серия с вопъла: Не съм казвал пред Силвия, че са ме заплашвали. Аз съм самостоятелен, никой не ми подрежда, а за Иван Гешев даже не съм чувал.

Костов имаше късмет да се поизчисти, само че го пропиля.

В Ню Йорк президентът Румен Радев декларирал, че най-голямата опасност за публицистиката е автоцензурата. Казал го пред български публицисти. Очевидно пред тези, които са заслужили да пътуват с него в държавния аероплан, по лист, спуснат от Президентството.

Налага се обаче дребна промяна на казаното от президента. Особеност на българската публицистика е, че от трийсетина години е подвластна от политици и мафиоти. Или от политико-мафиоти. Преди това 45 години е зависела от генералната линия на партията. Заплахата идва оттова. И не е просто опасност, а окупация. Журналистиката ни е окупирана от мутро-политико-олигархо-политици. И освен тя - всичко зависи от тях: бизнеса, правораздаването, културата, публичните поръчки, равнището на корупция, равнището на стандарт, опазването на здравето, пътищата, вложенията, престъпността, туризма, екологията, образованието, цените, по кое време да целуваме Чичо Сам, по кое време Дядо Иван, какъв брой да живеем, по кое време да умрем, местата в гробищата, чадърите на плажа, талончетата на шанса, за кого да гласуваме, работното време на моловете, ТОЛ-системата, модата на прическите, налозите, какво да гледаме по малкия екран, МВР-то, службите, качеството на хляба, вносът на домати, опашките на границата, мора по козите и свинете, банкрута на банки и прочие Дори тримата огромни – ръководител на Народно събрание, президент и министър председател - също зависят от мутро-политико-олигархо-политици.

„ Репортери без граници “ установили, че Делян Пеевски има и управлява империя от малките екрани, вестници (и мрежата за разпространение) и новинарски уеб сайтове. Истината е, че той има доста повече от това – институциите и страната, отпред с прокуратурата.

Ако президентът Радев и гендира на Българска национална телевизия Костов бяха отчели този факт, щяха да кажат напълно други неща. Или щяха да замълчат.

Борис Петков
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР