Това, което наблюдавахме днес бе продължение на една стара стратегия

...
Това, което наблюдавахме днес бе продължение на една стара стратегия
Коментари Харесай

Политолози: Няма план за действие, а обществото е силно разделено

Това, което наблюдавахме през днешния ден бе продължение на една остаряла тактика на Борисов, който демонстрира предпочитание за разговор. Големият въпрос е дали ще има логичен диалог за държавно управление. Това съобщи политическият анализатор Христо Панчугов в ефира на Българска национална телевизия.

" Разчитам дейностите на Борисов като протегната ръка за общи цели с явен небосвод. По-важно е по какъв начин разчитаме отхвърли на Политическа партия “, съобщи политическият анализатор Георги Харизанов.

Колегата му регистрира, че диалогът се фиксира върху към този момент декларираните позиции на Политическа партия в никакъв случай с ГЕРБ и Бойко Борисов. Има обаче и нюанси – желаят поддръжка, без общо ръководство. Въпросът е какво следва след отхвърли, какво ни оферират? Ако ПП-ДБ кажат, че няма да вършат държавно управление, какво оферират? Без пояснение все по-трудно ще става да запазят поддръжката, която имат сега “, предизвести Панчугов.

Наблюдаваме поръчката не с първия, тъй като ще го легитимираме. Подадената ръка на първия също легитимира доста неща. Аргументи за отвод има, само че те важат и за тях самите “, добави Харизанов.

" Няма прилика на метода, по който е разграничено българското общество сега “, посочи Христо Панчугов. " Наблюдава се доста висока степен на радикализация в обществото. Най-тъжното умозаключение на предходната акция е, че няма проект за деяние “, сподели той.

" Едно нормализиране на отношението, неизбежно ще се отрази и на публичните процеси, изключително измежду радикализираните групи. Заплахата от напредък на " Възраждане “ е водещ и за първите две политически сили. Кризите и заканите са причини за съгласие сред водещите политически сили “, изясни Харизанов.

" Аргументи за държавно управление има доста. Истинският съдружник в съставянето на държавно управление не са партиите, а българските жители “, акцентира Панчугов.

" Все по-трудно ще става да се образува някаква коалиция, по тази причина те би трябвало да се ориентират към три съществени тематики – еврозоната, ПВУ и правосъдната промяна, “, прикани той.

" Непрекъснатата серпантина от избори води до това непопулярните решения да бъдат все по-трудно одобрявани в необятен съдружен формат “, предизвести Харизанов.

На финала Панчугов прикани партиите, в случай че изходът и в този момент е същият, на идващите избори да не ни оферират още от същото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР