Това, което ме впечатлява е, че като че ли здравеопазването

...
Това, което ме впечатлява е, че като че ли здравеопазването
Коментари Харесай

Д-р София Ангелова: След вируса ще дойде вълната на хроничните заболявания

Това, което ме впечатлява е, че сякаш опазването на здравето у нас замря, прикрито зад маската на COVID-19. Говорих с сътрудници, броя на пациентите внезапно понижа, хората се опасяват да не се заразят ", сподели пулмологът доктор София Ангелова в предаването " Денят ON AIR ".

Тя уточни, че предходната седмица пациентите, които са минали през нейния кабинет, са с негативни проби за COVID-19.

" Това значи, че ограниченията са верни, навременни и се съблюдават от една огромна част от популацията, само че не би трябвало да има боязън. Той е доста неприятен зложелател на имунната система. При мен имаше пациенти с изострена алергия, те са негативни за ковид, само че в този момент е сезонът на алергиите. Голяма част от хората са се изолирани във вили, където има доста цъфтящи дървета ", уточни доктор Ангелова.

Тя акцентира, че в този миг не е единствено COVID-19, има много хронични болести и ние би трябвало да се грижим за тях.

" Ще тръгне втората вълна на острите заразни болести. След вируса ще последва вълната на хроничните болести и по-късно третата вълна на психотравмите. Искам да съветвам астматиците да не стопират лекарството си. Не се плашете от инхалационните кортикостероиди. Взимайте ги постоянно, тъй като по този начин ще подготвите белия дроб за вируса ", сподели още пулмологът пред  Bulgaria ON AIR.

Тя показа, че някои хора се оплакват от зной, само че е безапелационна, че не всеки зной е обвързван с ковид.

" Той може да е астма и би трябвало да бъде тестван. При мен имаше доста младежи, които се оплакват от зной, не могат да си поемат въздух пълноценно. Това значи, че казусът не е в белия дроб, а дисбаланс в дихателния център ", добави доктор София Ангелова.

И уточни, че стресовата обстановка и това, че сме затворени оказва въздействие на дихателния темп./dnes.bg

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР