Това, което казва тази жена, наистина поразява!С невисокия си ръст

...
Това, което казва тази жена, наистина поразява!С невисокия си ръст
Коментари Харесай

Урок по мъдрост от 92-годишна жена, живееща в старчески дом

 92-годишна-жена

Това, което споделя тази жена, в действителност поразява!

С невисокия си растеж и много нежното телосложение Дона Мария Джило на 92 въобще не подхожда на средностатистическата визия за „ бабичка “. Въпреки своята напреднала възраст, тя е постоянно елегантна и добре поддържана.

Всяка заран стартира с нанасянето на непретенциозен грим, като не е затруднение даже слабото й зрение. Дори в утринните часове е мъчно да се види без прическа или облечена с каквото и да е.

92-ият си рожден ден тя посрещнала в дом за остарели хора. Наскоро дамата изгубила мъжа си, с който живяла дружно 70 години, и останала изцяло сама.

За да види стаята си, своето ново пристанище, й се наложило да чака два дълги часа. Но въпреки всичко посрещнала служителя от обслужващия личен състав с блага усмивка.

Докато посрещачът я съпровождал до асансьора, тя слушала описа му за своето ново жилище, околната конюнктура и даже за цвета на завесите в нейната дребна стая.

– Как към този момент обичам тези завеси – споделила тя с такава откровеност, че изглеждало като че ли по-голямо благополучие от всичко към нея тя не можела и да си показа.

– Но позволете, Дона Мария Джило – отвърнал служителят, – та даже още не сме пристигнали и не сте видели нищо.

– О, убеждавам Ви, това няма безусловно никакво значение – отвърнала тя, – ние единствено сътворяваме своето благополучие. Без значение по какъв начин наподобява моята стая, към този момент просто съм решила, че я обичам. Всичко в живота ни зависи от това какво чакаме и по какъв начин приготвяме упованията си. Обожавам света в близост и своя живот, и всичко, което ме обкръжава. С такива мисли се разсънвам всяка заран.

– Всичко зависи от нашето усещане за света – умерено траяла тя. – Може да се събудиш заран и да продължиш да лежиш в леглото, оплаквайки се от болните елементи на тялото, които отхвърлят да действат вярно. А може да се събудиш с възприятие за признателност към своето тяло и неговите елементи, които не престават да работят.

– Нима това е допустимо?

– Да се научиш да управляваш своите страсти не е толкоз комплицирано, може да се научи всеки. Лично на мен ми трябваше към една година „ образование “, само че по тази причина пък в този момент сама предпочитам своето въодушевление, мога да избера посоката на своите мисли и да ръководя възприятията си.

След малко тя траяла:

– Всеки нов ден за мен е като дълго чакан подарък. Щом очите ми се отворят, се веселя на настъпващото ново утро. Заедно със слънчевите очи идват и всички щастливи моменти, които в миналото са се случвали в моя живот. Само от нашата памет зависи каква ще бъде нашата напреднала възраст. Никога не е късно да запазите в паметта си малко благополучие и наслада.

Аз и до през днешния ден не преставам да се веселя на живота без значение от събитията и по опция се старая да не го комплицирам с неприятни мисли и упования.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР