Това, което казах на здравния министър, е да помисли дали

...
Това, което казах на здравния министър, е да помисли дали
Коментари Харесай

Акад. Денков: Когато министър си тръгва, стои въпросът трябва ли да решава кадрови проблеми

„ Това, което споделих на здравния министър, е да намерения дали е уместно да го направи. Не съм му забранил, споделих му причините, които имам – това са решения в неговите пълномощия “. Така министър председателят акад. Николай Денков разяснява декларираното от проф. Христо Хинков по-рано през днешния ден в телевизионно изявление, че е от премиера и вицепремиера.

„ Аргументът е относително явен и понятен. Той е, че когато един министър към този момент е споделил, че си потегля, стои въпросът дали би трябвало да взема решение кадрови проблеми. И когато един министър желае да развива една система, естествено е част от развиването на тази система да бъдат свързани и фрагментите, с които ще работи. Така че това бяха моите мнения. Министър Хинков сподели „ да “, чу ги “, разяснява министър-председателят и добави: „ Аз не съм чул изявлението, само че видях по какъв начин е отразено в медиите. Доколкото разбрах, и той това е споделил – ние сме му дали причини и в тази посока, само че никой от нас не си е разрешил да му споделя – не, неразрешено е или нещо такова “.

Припомняме, дни откакто, измежду които „ Пирогов “, НКБ, столичната Педиатрия, УСБАЛО, ИСУЛ, университетската болница в Плевен и други, всички състезания със заповед на министъра. Тогава от ведомството оповестиха, че състезанията се анулират „ по отношение на появилите се въпроси в общественото пространство през последните дни и за да се пресекат всевъзможни спекулации по отношение на прибързани назначения “. Днес обаче министър Хинков съобщи, че състезанията са анулирани под напън от страна на премиера акад. Денков и вицепремиера Мария Габриел.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР