Това каза зам.-министърът на МРРБ арх. Иван Шишков в „Честно

...
Това каза зам.-министърът на МРРБ арх. Иван Шишков в „Честно
Коментари Харесай

Арх. Иван Шишков: Филмът, който ни прожектира асфалтовата партия, ще ни излезе изключително скъпо

Това сподели зам.-министърът на Министерство на регионалното развитие арх. Иван Шишков в „ Честно казано “ с Люба Кулезич по Евроком.

Това са пари, които ги няма в бюджета. И не е ясно по какъв начин страната може да им ги обезпечи. Те са взимали парите с разпореждане на Министерски съвет. Т. е с остатъци. И в този момент започнаха нападателна акция.

Никой не е подозирал, че картинката може да е такава. Няколко пъти казахме,че искахме да подсигуряваме парите на българите. Затова искахме да преговаряме със притежателите на компании. Както виждате никой не пристигна. Разваляме договорите за настоящите поправки. Трябва да довършат работата си. Ще се подписват анекси за зимната поддръжка. И от другата година приготвяме всичко да е на чисто.

Освен разпределяне на пари безконтролно, има и още една скица. На процедура се омаловажава законното строителство. Предишното ръководство – почнало е строителството без да има позволение. Пътища, които в края на 2018 година Нанков разпорежда на шефа на АПИ да направи инспекция на пътищата. Дава лист на пътища в неприятно положение за главен ремонт. 76 % от тези пътища е направени настоящ ремонт. Не се прави план. За главните поправки се прави план, издава се позволение за стоеж и се вкарва в употреба. При настоящ ремонт това изчезва и няма гаранция от 10 години. Оказва се, че настоящият ремонт е два пъти по-скъп от главния ремонт.

Един различен министър би трябвало да разбере кой е създател на тези схеми.

Това е Бойко Рашков. Не е станало въпрос какъв брой ще се надпише, само че под форма на настоящ ремонт на процедура няма гаранция, качество, следене. За страдание тези отклонения от закона се получиха като методика на робата. Изумително е по какъв начин е правено всичко! Цялото управление заставаме зад всичко, което сме споделили, тъй като то е несъмнено.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР