Това каза в предаването Лице в лице по bTV бившият

...
Това каза в предаването Лице в лице по bTV бившият
Коментари Харесай

Йордан Божилов: Помощта за Украйна да се изпраща директно, за да се даде знак към ЕС и НАТО

Това сподели в предаването " Лице в лице " по bTV някогашният зам.-министър на защитата Йордан Божилов.

 

По времето на комунизма ние бяхме една от най-милитаризираните страни в света. Боеприпасите ни са планувани за 600-хилядна войска. Това имаше поради и министърът на отбраната Тодор Тагарев – че на Украйна ще бъдат предоставени муниции, които не са ни нужни, съобщи Божилов.

 

По думите му е добре помощта да се изпраща непосредствено, както с цел да се даде знак към сътрудниците ни в Европейски Съюз и НАТО, а и с цел да могат всички получени средства да останат в държавния бюджет, без да има разноски за медиатори.

 

Бившият зам-.министър на защитата е безапелационен, че Украйна, като страна, станала жертва на експанзия, има право да получи военна помощ.

 

Той разяснява и гърмежите в оръжейните хранилища на Емилиян Гебрев край Карнобат.

 

Трябва да стане ясно от кое място идват тези офанзиви. Недопустимо е на територията ни да работят непознати сътрудници. Аз позволявам, че зад тези дейности стоят съветските специфични служби, уточни Йордан Божилов.

 

Трябва да обединим целия експертен капацитет на страната и да установим от какво е застрашена страната ни и към какво да се насочим. Трябва да подредим базовите неща, означи той.

 

Бившият зам.-военен министър сподели, че би подкрепил изцяло преформатиране на моделите в специфичните ни служби.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР