Това каза председателят на Български възход“ г-н Стефан Янев на

...
Това каза председателят на Български възход“ г-н Стефан Янев на
Коментари Харесай

Стефан Янев: Утрешните държавници на България са сред днешните студенти

Това сподели ръководителят на „ Български напредък “ господин Стефан Янев на среща с представители на студентските организации във висшите учебни заведения, проведена по покана на народния представител от „ Български напредък “ проф. Даниела Дашева. Целта на срещата беше да се обсъдят проблеми във висшето обучение, всеобщия спорт и да се търсят вероятни решения.

„ Чудесно е, че студентите са дейни участници в такива срещи с държавните институции, на които могат да се слагат съответни въпроси и да се търсят взаимни решения. Моят зов към младежите, обаче, е да уголемяват хоризонтите колкото е допустимо повече и да се опитат да гледат оттатък съответните просветителни и битови проблеми, да вникнат в процесите на действието на страната. Защото страната принадлежи на младежите. Всеки от вас ще се осъществя в друга сфера, само че основно знание за всички е да схванат взаимоотношението сред институциите, взаимоотношението на жителите с тези институции. Изграждането на един общественик лишава години. Ние от дълго време живеем в общества и тези общества действат с помощта на взаимоотношението на жителите с институциите. Бъдете отворени към знанието и отворете съзнанието си за значимата роля която ще поемете откакто завършите образованието си “, сподели в обръщението си към студентите господин Янев.

За проф. Дашева спортът и висшето обучение са идея, за която тя работи поредно. Това е следващата среща с младежите, на която те вземат участие интензивно за решение на значими за тях въпроси.

На срещата с представители на студентските препоръки в Народното събрание участва още министъра на образованието проф. доктор Сашо Пенов, както и народните представители Гален Монев и Тихомир Георгиев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР