Това каза пред БНР журналистът Ралица Ковачева, преподавател по журналистика

...
Това каза пред БНР журналистът Ралица Ковачева, преподавател по журналистика
Коментари Харесай

Ралица Ковачева: Кремълска пропаганда преувеличава реални проблем...

Това сподели пред БНР журналистът Ралица Ковачева, учител по публицистика и. 

Коментарът ѝ е във връзка със глобата от държавното управление на Чехия, наложена на уеб страницата " Гласът на Европа ", като го разгласи за част от проруска интервенция за въздействие. Според разкрития Русия плащала на евродепутати на високи позиции, с цел да въздействат върху идните европейски избори през юни. 

 

Страницата на " Гласът на Европа " разгласява редица диалози с евродепутати, най-вече от крайната десница, от евроскептични партии, борещи се против Зеления пакт и предричащи скорошно раздробяване на Европейски Съюз, както и отправящи нападки против Украйна.

 

Тя добави, че разкритията на 300 страници са значими, тъй като потвърждават модел, за който публицисти и цивилен бранш приказват от години - за модела на непрозрачно и скрито финансиране на политици в Европейския съюз от други страни, освен от Русия.  

 

" Това, което споделят чехите, е, че парите са давани в брой или в криптовалута, с цел да не бъдат проследени. Ако чехите имат в действителност тези доказателства, това е ноу-хау по какъв начин и другите служби да следват този път и да потвърдят тези неща. Участвали са службите от шест страни, става дума за нещо доста съществено ". 

 

Ралица Ковачева посочи, че таргетът на сходни информации е електоратът на екстремистки, клонящи към крайнодесни, популисти, националистически организации. 

" Използват се естествените страхове на хората. Във всички страни има групи от популацията, които се усещат ощетени от глобализацията, от измененията в стопанската система, от нуждата непрестанно да получават нови познания, да работят нещо ново. Това са рефлекси. И когато мейнстрийм партиите и медиите не съумеят да ги отработят, да го адресират, да показват пояснения и решения, незабавно се появява някой, който ще потрие ръце и ще каже – " първо ще ви покажа какъв брой ви разбирам, какъв брой ви слушам, по-късно ще ви кажа по какъв начин ще ги побъркаме ". Всички знаем, че когато тези партии дойдат на власт, това не се случва, мигновено вземат други позиции. Но преди взимането на властта това работи ".  

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР