Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на

...
Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на
Коментари Харесай

Нинова: Критикуващият грешките на Европа е повече европеец

Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на срещата си с водачи на младите социалисти от цяла Европа, която се организира в София.

Тя регистрира, че съперниците на Българска социалистическа партия са им лепнали етикет, че са антиевропейска партия.

„ Например, тъй като сложих въпроса да няма двойни стандарти в храните и казах- желая моят, българският народ, да бъде равнопоставен на другите нации, да няма двойни стандарти. Обвиниха ни, че това е антиевропейско говорене “, разяснява Нинова.

Според нея да критикуваш и да предлагаш опция - значи, че търсиш развиване.

Тя уточни, че Българска социалистическа партия желае единна и мощна Европа, както и равни благоприятни условия за европейските жители.

"Когато народът ни реши, че българските социалисти би трябвало да ръководят страната, политиките за младежите ще бъдат факт. ", сподели Нинова по време на срещата си с младежи от цяла Европа.

„ Ще бъдем по-силни, в случай че дружно се сплотяваме и прилагаме такива политики и оферти във всички страни в Европа. За задачата - би трябвало да ангажираме младежите в такава политика. В България доста от младите не се интересуват от политика. Направихме едно изследване - за какво това е по този начин. Най-много от тях ни дадоха отговор, че никой не ги пита “, разяснява Нинова.

Тя уточни, че не споделя мнението, че мигрантите ще решат демографските проблеми.

„ Казвам го, тъй като за нас и за доста от вашите страни, демографската злополука е проблем. Бих желала, посредством въпроса за демографията, да мина към младежките политики, тъй като един от методите за решение на този проблем е политика към младите, към фамилиите, към децата “, разяснява Нинова.

Тя акцентира, че в България държавното управление не води политика за младите фамилии.

„ Това, което ние предлагаме, като законодателство и като политики, се отхвърля без съществени причини. Например - фамилно подоходно облагане с облекчение на налози за млади фамилии с две и три деца – да заплащат по-малко налози “, добави Нинова.

Тя уточни, че различен проблем, който би трябвало да се взема решение, е корупцията.

„ За страдание, ние сме на първите места по корупция и възприятието за неправда у хората е още един огромен проблем за политиците “, добави Нинова.

Тя уточни, че всяка страна взема решение този проблем със лични средства и законодателство, само че има и трансгранични закононарушения.

„ Надяваме се общата европейска прокуратура да ги взема решение “, разяснява Нинова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР