Това каза говорителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров

...
Това каза говорителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров
Коментари Харесай

НАП: Не сме се отказали да търсим несъбрано ДДС

Това сподели представителят на Национална организация за приходите Росен Бъчваров пред Нова телевизия. Той разяснява неотдавнашен данъчен отчет, съгласно който в интервала 2000-2017-а година страната е изгубила 5,8 милиарда лв. от несъбрано Данък добавена стойност.

За този интервал общо 16,2 милиарда лв. от Данък добавена стойност са приходите, които са открити след проверки, актове и разкрити данъчни злоупотреби. От тези пари близо 5,4 милиарда лв. са несъбираеми или мъчно събираеми, а за други 400 милиона лв. към момента се вършат инспекции и проверки, с цел да може страната да вземе своето.

"Нито лев от тази сума не е отписан. Въпросът е каква е вероятността те да бъдат събрани ", изясни Бъчваров. Според него, данъчната организация няма да се откаже от събирането на невнесен Данък добавена стойност, до момента в който не се убеди, че няма по какъв начин да получи пари от компания или физическо лице-длъжник.

Той посочи, че за интервала 2000-2017-а година Национална агенция за приходите е събрала над 197 милиарда лв. от налози: "За последните 3 години растежът на приходите от налози възлиза на 5,1 милиарда. А данъчните доходи порастват с съвсем двойно по-голям ритъм, в сравнение с пораства Брутният вътрешен продукт ". Според него това е индикация, че стопанската система изсветлява и успеваемостта на събирането на приходите се усилва.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР