Това го нямаше и при социализма, не си спомням тогава

...
Това го нямаше и при социализма, не си спомням тогава
Коментари Харесай

Симеонов: И при соца го нямаше това - да лежиш вкъщи и да вземаш заплата

" Това го нямаше и при социализма, не си припомням тогава някой да е лежал у дома и да е получавал заплата. Значи ние сме в последната фаза на комунизма, дори не на социализма ".

Това сподели пред БНР зам.-председателят на Народното събрание и водач на участващата във властта НФСБ Валери Симеонов. Думите му бяха във връзка мярката 60/40, която той подлага на критика от въвеждането ѝ насам. Още при започване на месеца НФСБ излезе с позиция, че с 60% страната би трябвало да финансира откриването на нови работни места, както и да поема същият % от заплатата на всеки, чието работно място бъде непокътнато.

" Това 60 на 40 беше огромна нелепост. То няма и да работи, то е наработещо. В момента се употребява превратно, повратно и развратно от предприемачи тарикати “, сподели още той.

По думите му сега нищо не пречи на множеството предприятия да работят, а страната предизвиква бизнеса да не стопира. " В България всичко работи като се изключи заведения за хранене, кафета нощни заведения и съпътстващите. Така че не е правилно това, че страната е заключила хората в къщите им “, добави Симеонов. Още преди оповестяването на изключителното състояние обаче общественото министерство изпрати писмо до работодателските организации, с което прикани бизнеса да вкара отдалечена работа за чиновниците си.

Симеонов дефинира като нелепост и предлагането на Вътрешна македонска революционна организация мярката 60/40 да се промени на 80/20.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР