Това е установило проучване на Чикагския университет, направено от д-р

...
Това е установило проучване на Чикагския университет, направено от д-р
Коментари Харесай

Учени предложиха да се оценява брутния вътрешен продукт по степента на улично осветление

Това е открило изследване на Чикагския университет, направено от доктор Луис Мартинез. За изследването, резултатите от което бяха оповестени за първи път през октомври предходната година, написа The Wall Street Journal.

Теорията на Мартинес е, че динамичността на брутния вътрешен артикул може да бъде оценена въз основа на измененията в осветеността на страната.

„ С растежа на стопанската система има повече къщи, повече заводи, повече улични светлини. Всичко това създава светлина “, изяснява концепцията създателят на проучването. Неговото съмнение се основава, наред с други неща, на предходни разработки на учени в тази област.

Данните за нощното осветяване на страната могат да бъдат получени от база данни с изображения, направени от транспортните средства на програмата за защита на военновъздушните сили и метеорологичните спътници. Налични са изображения от 1992 до 2013 година

Отбелязва се, че въз основа на тези данни е невероятно да се дефинира точният индикатор за Брутният вътрешен продукт, само че сравняването на динамичността на осветеността с формалната статистика...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР