Това е срам за президентската институция, възкликна Василев по адрес

...
Това е срам за президентската институция, възкликна Василев по адрес
Коментари Харесай

Асен Василев: Президентът се обяви за защитник на Газпром, това е срам

" Това е позор за президентската институция ", възкликна Василев по адрес на Румен Радев.

" Днес стана ясно, че президентът е реферирал таксата, наложена върху преноса на съветски газ, в Конституционния съд на Република България. Това няма да спре осъществяването на закона. От 13 октомври таксата се събира, чакаме първите приходи от 14 ноември ", съобщи Василев в Министерството на финансите.

" Уведомени са всички компании, които употребяват газопреносната мрежа на България и е открито какъв е режимът, с който би трябвало да потвърдят от кое място идва газът - дали от Русия или не ", добави той. И посочи, че в случай че газът не идва от Руската федерация, тези компании ще бъдат освободени от таксата от 20 лв. на мегаватчас.

" Това, което е учудващо, е, че президентът на републиката не пази националния интерес. Националният интерес е ползата на Република България, а не ползата на Руската федерация и на " Газпром ", отсече Василев.

Снимка: БТА

" С това си деяние президентът се разгласи като бранител на " Газпром ", в прорез с българския народен интерес и с политиката на България и на Европейски Съюз, по този начин, както се организира от нашето държавно управление ", сподели още финансовият министър и съпредседател на " Продължаваме промяната ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР