Това е провокация към ЕЦБ. Чисто дипломатически е малко груб

...
Това е провокация към ЕЦБ. Чисто дипломатически е малко груб
Коментари Харесай

Топ банкер скочи срещу Василев и идеята за плащане в евро и в лева: Груб ход и провокация

„ Това е провокация към ЕЦБ. Чисто дипломатически е малко недодялан ход. Оттам почват проблемите – две валути в системата на една валута “, разяснява ръководителят на БФБЛ Левон Хампарцумян в БТВ по отношение на редом въвеждане на еврото.
„ Това е концепция, която би звучала добре, в случай че някой прави докторат – предизвика се системата, пазят се тези и така нататък В живия живот това е безпорядък, Европейски Съюз към този момент реагира отрицателно “, разясни той.
Според някогашния зам.-министър на стопанската система Димитър Маргаритов такава „ екстравагантна концепция “ може да се отрази отрицателно върху доверието на хората по отношение на влизането на страната ни в еврозоната. „ Ако видите проекта за еврото на страницата на финансовото министерство, ами нищо не е направено и в този момент внезапно една екстравагантна концепция “, означи той.
„ Това, която чухме от специалистите, явно не обрисува нещо положително от такова въвеждане, ние имаме проблеми с критериите, за какво да се прави този опит, би трябвало да забележим какви са изгодите за хората, за страната “, разясни някогашният обществен министър Христина Христова.
„ Трябва да се съблюдават разпоредбите, ние тук сме царе на тава да заобиколим реда, по който други страни към този момент са минали. Търговците ще бъдат с развързани ръце, в случай че се случи “, съобщи Маргаритов за хибридния валутен модел.
По думите му с проект на въвеждането на еврото ще бъде по-ясно: „ 6 месеца ще бъдат с показвани с двете цени. След въвеждането на еврото ще има още 6 месеца на оповестени две валути, само че към този момент ще се заплаща в евро, има един доста къс интервал, където може и да има и двете, само че задачата е да не се отрази на банковите сметки на хората – щом сте давали 5 лева за нещо, да давате 2,5 евро по-късно “.
„ Доходите ни зависят от представянето на стопанската система и от нашето показване в нея. Еврото и лв. са измерители, а нашата стопанска система е такава каквато е “, разяснява още Хампарцумян.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР