Това е продиктувано от желанието на СДВР дербитата да приключват

...
Това е продиктувано от желанието на СДВР дербитата да приключват
Коментари Харесай

Разказа Им Играта! Лично Бойко Борисов Промени Времето На Дербито Цска - Левски! Ето Защо!

Това е подбудено от желанието на Столична дирекция на вътрешните работи дербитата да завършват в светлата част на денонощието, с цел да е по-лесно запазване на реда към стадиона, както и сигурността на почитателите.

Такава бе практиката в последните години, само че мачовете сред двата отбора се играеха през уикенда, до момента в който в този момент се падат в делнични дни - в сряда.

Това не се хареса на фенклубовете на " сини " и " червени ", тъй като доста хора ще бъдат възпрепятствани, поради работния ден. Най-вече тези от провинцията, които са немалка част от фенската маса на двата клуба. Едно е да пътуваш за мач от 18:00 часа, друго - в случай че началният час е 20:00.

На специфичен брифинг, министърът на младежта и спорта Красен Кралев разкри, че се е наложила намесата на Бойко Борисов, с цел да бъде позволен казуса.

Вчера се е състояла среща сред Столична дирекция на вътрешните работи, представители на фенклубовете на " Левски " и ЦСКА, както и хора от управленията на двата клуба.

На нея представителите на клубовете ясно са изразили позиция срещу сходно решение. Това е наложило намесата на Бойко Борисов. След нея от БФС и медията, която излъчва родното състезание - Нова телевизия, са взели решение, часът на мачовете да бъде заменен.

Със сигурност решение, което ще понижи посещаемостта на един от дребното мачове, които не престават да провокират интерес в родния футбол.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР