Това е причината за отлагане на церемонията по награждаване на

...
Това е причината за отлагане на церемонията по награждаване на
Коментари Харесай

Допинг скандал на Олимпиадата в Пекин

Това е повода за отсрочване на церемонията по награждаване на отборното надпревари по фигурно пързаляне.
Сериозен допинг скандал е на път да се развихри на Олимпийските игри в Пекин.

Както е известно, в понеделник съветските фигуристи завоюваха златните медали, откакто 15-годишната Камила Валиева стана първата жена, приземила сполучливо четворни скокове на олимпийски игри. Втори останаха представителите на Съединени американски щати, а бронза взеха японците.

Във вторник пък се появиха информация, че награждаването се бави, защото американецът Винсънт Чжоу е инфектиран с ковид. Заради това е взето решение връчването на медалите, което трябваше да се организира през вчерашния ден, да се отсрочи с несигурно време.

Международният олимпийски комитет и Международната федерация по кънки признаха, че има проблем с позитивна допинг проба на съветски фигурист. Става дума за тест, изработен преди Олимпийските игри, само че в този момент е станал прочут неговият резултат.

Не е загадка, че Русия има сериозен проблем поради позитивни допинг проби на свои спортисти през последните години. Поради тази причина страната взе участие на олимпийските игри като Руския олимпийски комитет и не може да употребява своите национално знаме и знаци.

„ Ситуацията стана ясна през вчерашния ден и дружно с МОК би трябвало да прегледаме всички юридически аспекти на проблема “, разясниха от Международната федерация по кънки.

„ Тъй като става дума за правни компликации, на този стадий не мога да разясня. Ситуацията е незабавна. Надявам се, че в идващите часове ще има повече информация “, съобщи представителят на МОК Марк Адамс.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР