Това е поредният пример как не се законодателства. Още миналата

...
Това е поредният пример как не се законодателства. Още миналата
Коментари Харесай

Петър Славов за новите промени: Поредният пример как не се законодателства

" Това е следващият образец по какъв начин не се законодателства. Още предходната седмица, когато се появиха текстовете, аз обърнах внимание, че излизането в отпуск, както в началото бяха написали в плана, значи, че е изцяло допустимо да възникне въпросът за несъответственост. Това явно е видяно от депутатите и рисково се пренаписва законопроектът ", разяснява пред Нова телевизия юрист Петър Славов.

Той добави, че не може да се работи по еднакъв метод за всички длъжности, които са обект на поправките.

Според Христо Христев, учител по право на Европейски Съюз, методът, по който е била променена Конституцията в частта за образуване на служебното държавно управление, не е домислен.

„ Не съм уверен, че с това, което можем да назовем спиране на мандата или пълномощията, се взема решение казусът с разделянето на управляващите. Има съществени положения, на които почива Конституцията и те не може да бъдат подценявани, когато се основава нова правна уредба. Тези неща не се вършат небрежно, тъй като се стига до сходен резултат ”, посочи той.

„ Трябва да бъдат уредени техническите последици от това съвместяване. То следва да стане не с неплатени отпуски, а по модела, по който народните представители приключват своите компетенции, когато стават министри ”, разяснява преподавателят по конституционно право Борислав Цеков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР