Това е поредна демонстрация на превъзходство от Париж – властите

...
Това е поредна демонстрация на превъзходство от Париж – властите
Коментари Харесай

Безплатна газирана вода потича от чешми в Париж

Това е поредна проява на предимство от Париж – управляващите в града конфигурират чешми в града, които ще обезпечават газирана вода от кранче гратис, написа Daily Telegraph.

Във френската столица газираната вода към този момент няма да е разкош, а право, и въпреки това елементарно да може да се дефинира като разсипничество, държавното управление има много основателна причина.

То се надява да понижи пластмасовите боклуци, като обезпечи газирана вода на феновете й от чешми, тъй че да не им се постанова да купуват нови бутилки.

Чешмите към този момент бяха тествани на разнообразни места в града от 2010 година насам, като получиха доста позитивна противоположна връзка през годините. Сега управляващите в Париж се ангажираха да конфигурират най-малко една чешма, известна измежду локалните като „ Блестящата “, във всеки от 20-те региона на града.

Това е част от напъните на водоснабдителната компания в града Eau de Paris да откаже парижани от навика им да купуват пластмасови бутилки с вода. По последни данни французите са на осмо място измежду потребителите на бутилирана вода в света, сочат данните на Earth Policy Institute.

И до момента в който Париж се радва на новата си безвъзмездна газирана вода, Франция усилва напъните за ограничение на потреблението на нездравословни газирани питиета, с цел да се оправи със затлъстяването. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР