Това е първият случай, в който някой си позволява да

...
Това е първият случай, в който някой си позволява да
Коментари Харесай

Йордан Цонев нарече Асен Василев случайник

" Това е първият случай, в който някой си разрешава да тропа на народните представители. Да тропа, с цел да каже, че ще се бори с корупцията. Една година си на власт, какво прави през нея? Затъваш до гуша в личните си схеми, в тези на спонсорите си, на Прокопиев. Не желая да бъда остър. В устата на един младеж, индивидът, който е направил най-вече за националната сигурност на страната, за етническия мир, няма място да разисква подобен човек. Защото, когато на Балканите всички разследващи централи пишеха, че най-вероятният етнически спор след 1989 година е в България заради Възродителния развой, един човек излезе и сподели: " Няма да има реваншизъм " и избави етническия мир и целостта на страната ". 

Така Йордан Цонев от Движение за права и свободи отговори на реплики на финансовия министър Асен Василев. По време на днешното пленарно съвещание той съобщи, че  " разговорът няма по какъв начин да продължи, както и безпардонното и безогледно крадене “.

" 32 години Движение за права и свободи е в политиката и най-бедните краища на страната са там, където са гласоподавателите на Движение за права и свободи. За сметка на това, едни от най-богатите хора в страната са членове на партията. Ние не се борим против хората, които живеят в регионите, гласуващи за вас. Ние се борим против хората, чиито банкови сметки вие цялостните с метода си на ръководство, със подмолните си сделки и с по този начин прословутия разговор, който проповядвате ", сподели Василев. 

След изявлението му част от депутатите в пленарна зала, включително министри и министър председателят Кирил Петков се изправиха на крайници, пляскаха и тропаха в знак на единодушие.

" Какво общо имаше това с дебата? С Карадайъ? Защо позволявате на този случайник... ", отвърна Цонев, обръщайки се към водещия съвещанието Кристиан Вигенин. Впоследствие се извини за репликата, само че добави, че няма по какъв начин по различен метод да изрази възмущението си.

Минути по-късно Цонев се закани, че от партията му ще задават въпроси, когато стартира разглеждането на бюджета.

" Ще чуете толкоз тежки обвинявания към вас и ще се постараем да ги потвърдим. Не желая в този момент да стартирам тази тематика. Ще питаме за доста неща – и за акциза на цигарите, и за спонсорите, и с имена. Това е най-лесното. Въпросът е дебатът да бъде там, където е – състоятелно ли е държавното управление и за какво на Минчев му се желае оставката. Призовавам да успокоим топката. Иначе това с тропането на масата ще бъде върнато, когато би трябвало ", разяснява той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР