Това е оставило десетки компании без възможност да развиват своята

...
Това е оставило десетки компании без възможност да развиват своята
Коментари Харесай

Икономическото министерство: Повече от 100 дни е бил блокиран военно-промишленият комплекс

Това е оставило десетки компании без опция да развиват своята активност
Повече от 100 дни не е заседавал Междуведомственият съвет по отбранителна промишленост и сигурност на доставките към Министерския съвет, оповестиха от икономическото министерство. Специализираният орган издава лицензи и регистрации за действия с артикули, свързани с защитата. Административното блокиране от страната е оставила десетки компании без опция да развиват своята активност, включително по импорт на първични материали жизненоважни за тяхната активност.

В незабавен порядък, незабавно след встъпване в служба на държавното управление, бяха прегледани всички подадени заявки през миналите месеци и на взаимно съвещание, ръководено от министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов, общо 26 компании получиха своите позволения и лицензи.

„ Това е следващо престъпление, с което бранш, в който десетки хиляди хора работят, е бил блокиран “, разяснява министър Никола Стоянов. Той разясни, че според Закона за експортния надзор на артикули, свързани с защитата, и на произведения и технологии с двойна приложимост, на всеки 30 дни би трябвало да бъде свиквано съвещание на профилирания орган. Въпреки законовите текстове неговият предходник не е инициирал сходно съвещание от месец май.

Министър Стоянов описа и за задграничен вложител, който заради административния произвол и неизясненост дали и по кое време ще получи своя лиценз, е обмислял излизане от страната ни. „ Докато аз заемам този пост министерството ще прави всичко по силите си да улеснява бизнеса, да предизвиква вложенията и няма да позволи поради безхаберие да губим към този момент докарани нови производства в страната “, безапелационен бе министър Никола Стоянов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР