Това е опит за измама, предупреждават от ведомствотоМинистерството на вътрешните

...
Това е опит за измама, предупреждават от ведомствотоМинистерството на вътрешните
Коментари Харесай

МВР предупреди за фалшиви призовки по електронна поща


Това е опит за машинация, предизвестяват от ведомството

Министерството на вътрешните работи (МВР) предизвестява за зачестили подправени имейли от името на „ Национална полиция – ГДНП “, приканващи за събаряне на атачмънт – „ уведомление за полицейска призовка “. В съответния случай става дума за така наречен „ фишинг “ известия, илюстрирани с логото на орган на Министерство на вътрешните работи. Във връзка със зачестили през последните дни недоволства от жители, получили по електронните си пощи писма със заплашителни предизвестия за наказателно гонене, илюстрирани при отваряне с логото на дирекция от Министерство на вътрешните работи, от полицията още веднъж прецизират, че това е фишинг. Той може да навреди на компютъра, в случай че файлът бъде свален. Затова от Министерство на вътрешните работи предлагат атачмънтите да не се смъкват или отварят. 

Мейлите на вътрешното ведомство и на останалите институции в страната ни наложително съдържат разширението ".bg ", напомнят от Министерство на вътрешните работи.

Законодателството дефинира киберпрестъпленията като " тежки ". По тях може да се получат повече от 5 години затвор, предизвестиха от Министерство на вътрешните работи. 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР