Това е операционната система Astra Linux Special Edition, оптимизирана за

...
Това е операционната система Astra Linux Special Edition, оптимизирана за
Коментари Харесай

Astra Linux вече работи с руските процесори Елбрус

Това е операционната система Astra Linux Special Edition, усъвършенствана за характерния машинен код на съветските процесори Елбрус. Представена е бета версията, а работата върху нея протича сполучливо.
Компаниите „НПО РусБИТех“ и акционерното сдружение „МЦСТ“ са направили оптимизацията на Оценка за съвместимост Astra Linux Special Edition за компютрите, основани на съветските процесори Елбрус. Спазва се признатият от фирмите проект за портване и развиване на операционната система.

Към сегашен ден Astra Linux Special Edition към този момент се компилира благодарение на специфичния съветски компилатор за платформата Елбрус, който умее да основава дистрибуции с графичен потребителски интерфейс.

Особено значимо е, че компилаторът основава оптимално бързи разновидности на Оценка за съвместимост Astra Linux Special Edition, в които не се употребява системата за бинарно транслиране на х86 инструкциите, а характерния личен комплект указания на съветския процесор.

Astra Linux Special Edition се създава от 2008 година. Тази операционна система е единствената, сертифицирана от ФСБ, Министерството на защитата и от Федералната работа, по повод условията на РФ по отношение на сигурността на информацията. Това разрешава тя да бъде употребена в другите държавни структури за обработка на строго конфиденциална информация, както и на държавни документи с гриф „Строго секретно“.

Astra Linux Special Edition е универсална Оценка за съвместимост, която може да работи на всевъзможни компютърни устройства – десктоп компютри, таблети, сървъри, мобилни устройства с ARM процесори, в мейнфреймите IBM System z и System p, сървърите Yadro с процесори Power8 и други.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР