Това е най-големият стенопис-графит в Източна Европа и на Балканите.

...
Това е най-големият стенопис-графит в Източна Европа и на Балканите.
Коментари Харесай

Графитър преобрази стара винарна в модерен музей

Това е най-големият стенопис-графит в Източна Европа и на Балканите. Композицията се назовава „ Жар “, среща се в Сливен и е дело на Насимо - артистичен псевдоним на графити актьора Станислав Трифонов. Композицията е нарисувана по покана на „ Домейн Бойар “, планът на Насимо трансформира винарната на Domaine Boyar в съвременен музей на уличното изкуство и е на повърхност над 1000 кв. м.

В него първата частна маза у нас показа лимитирана серия виновност Artin a Bottle, които основава дружно със световноизвестния наш графити актьор. Етикетите на бутилките изобразяват детайли от най-големия графити план в Европа, изрисуван върху 11 винификатора - индустриални съдове за вино в маза „ Сините скали " в Сливен, който Насимо основава във връзка годишнината на избата.

Насимо е един от първите „ улични художници " в България. Започва да рисува на публични места в средата на 90-те години на ХХ век, когато графити културата се появява в страната ни. Днес негови произведения могат да се видят по фасади на здания по целия свят - от Канада, Англия, Западна Европа, през Балканите, Турция, Русия, до Индия и Китай.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР