Това е наказателна акция, с която Руската страна цели да

...
Това е наказателна акция, с която Руската страна цели да
Коментари Харесай

Икономист: Със спирането на газа се отсича главата на животновъдството в България

Това е наказателна акция, с която Руската страна цели да получи дивиденти като накаже страна от Европейски Съюз. Европейски Съюз по никакъв метод не може да ни помогне в тази ситуация. Това съобщи енергийният специалист Иван Хиновски в студиото на “Здравей, България ” по Нова телевизия.

Той уточни, че сега газът идва от “Турски поток ”: “Единствено газ може да пристигна от Гърция ”. Като допустимо решение на държавното управление уточни доставки на полутечен газ.

По думите на Кузман Илиев няма свободни потенциали на газ в международен мащаб.

“С това деяние се отсича главата на отглеждането на животни в България ”, безапелационен беше той. Според него министърът на енергетиката приказва и се държи като “Мария-Антоанета и мадам дьо Помпадур ”. Ако немската страна не се съгласи на изискванията на съветската страна, европейската стопанска система “ще плонжира в криза ”, сподели Илиев. Според него цената ще бъде платена от Централна и Източна Европа.

Като пропуск в европейската енергийна политика уточни неналичието на стартирани изследвания за газ в Европа: “САЩ за разлика от Европа са доста по-готови от нас ”.

Хиновски беше безапелационен, че нито нуклеарна енергетика, нито лично произвеждане може да компенсира доставките на съветски газ. Според него “Зелената договорка ” не взема решение проблемите със зависимостта на Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР