„Това е лоша новина за върховенството на правото в България.

...
„Това е лоша новина за върховенството на правото в България.
Коментари Харесай

Гешев за бюджета: Кой политически гений си мисли, че ще скара БАН с прокуратурата?


„ Това е неприятна вест за върховенството на правото в България. Основателни са опасенията, които изразихме пред представители на Европейския парламент за това, че са на разположение съществени проблеми с върховенството на право в България и с правата на индивида, за това, че има от ден на ден случаи на нарушение на закона от Министерство на вътрешните работи, налице е полицейски произвол и доста други проблеми, които ни връщат към равнища на престъпност преди приемането ни в Европейски Съюз “. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев във връзка намаляването на бюджета на правосъдната власт пред медиите.

Според него точно намаляването е доказателство за проблемите ни с върховенството на закона у нас, а не „ подправената вест за проблеми с прокуратурата в Плана за възобновяване “.

Главният прокурор по този начин дефинира решението за понижаване на бюджета за правосъдната власт като „ следващата смешна политическа офанзива “.

По думите му някой „ политически талант е решил да скара прокуратурата с Българска академия на науките “, само че не би трябвало да се не помни, че „ неговият избор е бил подсилен от доста учени “. Повод за коментара беше, че се трансферират 20 млн. лева от бюджета на правосъдната власт към този на Българска академия на науките.

Гешев съобщи, че намаляването на бюджета ще докара до „ празник на мафията и олигархията “, „ ще има по-малко пари за експертизи и по-малко каузи в съда “.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР