Това е компромисно решение, което в никакъв случай не отразява

...
Това е компромисно решение, което в никакъв случай не отразява
Коментари Харесай

Агов: Поведението на президента е позорно

" Това е компромисно решение, което никога не отразява публичното мнение в България. В България преобладаващото публично мнение е да се окаже същинска военна помощ, както направиха Словакия, Чехия, Полша и Румъния. Всички тези страни предоставиха своето въоръжение от руско време на Украйна, тъй като тя има потребност от него. И ги заместиха със общоприетоо въоръжение на НАТО. Ние можехме да създадем същото, а не да се оплакваме непрестанно, че не можем да се пазиме ".

Това съобщи журналистът Асен Агов в " Денят ON AIR ".

Според него към момента има време за този късмет, защото войната няма да спре, до момента в който Украйна не победи. Той посочи, че в този момент е моментът освен да се смени бойната техника на българските въоръжени сили, само че и да се махне Паметникът на руската войска, който дефинира като " позор за България ".

" Как ще докараме тази украинска военна техника, в случай, че са блокирани украинските пристанища? Ще би трябвало да се мине през Полша или Румъния, с цел да се ремонтира тази техника и то ще пристигна краят на войната. Тази руска техника има потребност от аварийни елементи, а те се създават доста малко отвън Русия. Това решение съхранява обединението и в това време съхранява лицемерието, което съпътства държанието ни в тази извънредно тежка военна конюнктура в Европа ", разяснява Агов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му лицемерието се показва освен в това, че с пари на европейските данъкоплатци се заплащат доставките на муниции и оръжие от нашите фабрики за Украйна, само че и в държанието на опозицията във връзка с газовата рецесия. Той обърна внимание, че медиаторът, който обезпечава спомагателния газ, е настанен в България със съдействието на ГЕРБ.

" Мет енерджи " настани собствен човек за шеф на " Булгаргаз ". Хората на ГЕРБ в БЕХ определяха кой да бъде шеф на " Булгаргаз ". Управляващите би трябвало да се оправят с този проблем. Това е сериозен репутационен проблем, защото " Мет холдинг " е с присъединяване на глобен съветски олигарх. Правителството би трябвало да се оправи непременно с цялото това завещание на ГЕРБ в енергийната промишленост. Няма газова компания в цяла Европа, която да гледа съществено на " Мет холдинг ", акцентира журналистът.

Агов уточни, че сега се поставят старания да се откри благонадежден различен снабдител на природен газ за България. Той означи, че цената на газа няма да се вдигне с над 10%. Според него всички покупко-продажби за български муниции и оръжие, които се доставят през другите страни от Централна и Източна Европа на Украйна, минават през министерството на Корнелия Нинова.

" Поведението на президента Радев е позорно, тъй като вместо да нападна Русия и президента Путин за това, че стопира доставките на България с измислената си теза за заплащане в рубли, той не загатва в никакъв случай Русия. С това си навлича страхотни съмнения и той губи сериозна поддръжка ", настоя журналистът.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР