Това е кабинетът на ГЕРБ-СДС, не е кабинет, който да

...
Това е кабинетът на ГЕРБ-СДС, не е кабинет, който да
Коментари Харесай

Изявление на ПП-ДБ - одобряват ли кабинета, предложен от ГЕРБ-СДС...

" Това е кабинетът на ГЕРБ-СДС, не е кабинет, който да е координиран с " Продължаваме промяната - Демократична България " и съглашението не е в съгласие с нас ", коментирапо-рано - преди началото на съвещанието на парламентарната група Николай Денков, министър-председател в оставка, който дружно с водачите на обединението Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов дойде за съвещанието на групата.

 

Депутатите от " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) се събраха в централата на ул. " Кърниградска " за съвещание на парламентарната група.

" Нека се съберем и да обсъдим, тъй като сме сюрпризирани от това, което беше подхванато от Мария Габриел. Съгласие за това, което прави Габриел няма ", добави Атанас Атанасов.

 

" Нагла политическа машинация! Габриел внесе НЕОДОБРЕН от ПП-ДБ състав на кабинет. Пълен фарс! Дори не е говорила с част от номинирани за министри. От медиите схванаха, че са в листата с министри ", националният представител от ПП-ДБ Венко Сабрутев минути преди началото на брифинга.

 

Преди обяд водачите на ПП-ДБ Христо Иванов, Кирил Петков, Атанас Атанасов и министър-председателят в оставка Николай Денков продължиха диалозите с преговорния екип, излъчен от ГЕРБ-СДС, отпред с Мария Габриел. След края им Христо Иванов, ръководител на " Да, България " и един от водачите в обединението, разгласи, че ще изчакат изказването на Мария Габриел при президента и тогава ще разясняват. 

 

. Към момента обаче остава с въпросителна дали ПП-ДБ поддържат този състав. Мария Габриел акцентира, че ГЕРБ не биха застанали зад кабинет с различен състав и мандат. Така ориста на ротационното държавно управление към момента е под въпрос.

 

Веднага след връщането на мандата изпълнен се появиха информации, че в действителност съставът, препоръчан от ГЕРБ-СДС надалеч не е координиран от ПП-ДБ, нито утвърден.

 

" Това е провокация. Съставът на Министерски съвет, импортиран от Габриел, не е координиран или утвърден от ПП-ДБ. Няма договореност за подобен Министерски съвет ",

 

" ГЕРБ сътвориха необикновен парламентарен цирк. Вкараха предложение за кабинет без единодушието на ПП-ДБ ",

 

Очаквайте детайлности!

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР