Това е история за големия успех на български ученик. 17-годишният

...
Това е история за големия успех на български ученик. 17-годишният
Коментари Харесай

Златен медалист по химия: 17-годишният Виктор Лилов покори международната олимпиада по химия

Това е история за огромния триумф на български възпитаник. 17-годишният Виктор Лилов покори Международната Менделеева олимпиада по химия в Китай и провокира възторг в света на научните надпревари.

Виктор Лилов не е навършил 18 години, само че към този момент приключва 12. клас в Софийската математическа гимназия. Приет е в „ Тринити колидж “, където са се развивали мозъци като Нютон и Дарвин.

Снимка: bTV

„ Никога няма да спра да желая да се надграждам, да се развъртвам и да се усъвършенствам “, безапелационен е Виктор Лилов.

Той накара България да се гордее, откакто предходната седмица завоюва златен орден на Международната Менделеева олимпиада по химия в Китай. Той и тимът ни преодоляха конкуренция от 151 състезатели от 26 страни.

„ Науката изрично не е съревнование. Тя е по-скоро маратон, само че по надпревари се срещаме със международните учени “, изясни той.

Снимка: bTV

Един от ръководителите на тима на българските медалисти е доцент доктор Христо Чанев.

„ Работата с такива възпитаници е огромно предизвикателство. Те се готвят сами. Много са напреднали “, добави преподавателят във Факултета по химия и фармация в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

Виктор Лилов е експерт в теоретичните задания, само че все пак се осмели да направи опит пред нашата камера.

Снимка: bTV

Взриви ли Виктор лабораторията и каква е неговата формула на триумфа – гледайте цялото изявление с него в предаването „ Тази събота “ .

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР