Това е голям успех и определя една страна не само

...
Това е голям успех и определя една страна не само
Коментари Харесай

Доц. Мариана Тодорова за космическите успехи на Индия: Това определя страната като суперсила на Земята

Това е огромен триумф и дефинира една страна освен като галактическа нация, само че и като суперсила на Земята. Наличието на толкоз напреднали галактически технологии демонстрира, че тя се развива многопосочно и ще може да претендира за научно-технически напредък и различен тип превъзходство. Това сподели футурологът доцент Мариана Тодорова в предаването " Сценарий от бъдещето “ на  Радио " Фокус “  с водещ Ива Дойчинова.

" Този триумф е знаков, тъй като трите предходни триумфа на Китай, Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики постоянно са били в зони до екваториалните елементи на Луната, а това е в Южния полюс на Луната, където се чака да има лед и да се вършат голям брой проучвания ", изясни тя.

Доц. Тодорова описа и историята на индийските галактически стратегии. В предишното Индия е била подпомагана от Русия в изстрелването на своя първи летателен уред. След това обаче се оказва, че Руската федерация не може да извърши в период идващите галактически планове и индийската страна взема решение да основава независимо летателни апарати. 

" Индия взема решение да започва галактическа стратегия през 2003 година. Тогава разчита на помощта на Русия и през 2008 година изпраща " Чандрян “ 1. Тогава го прави с поддръжката на Англия, Европейската комисия, а даже България и Българска академия на науките имат свое присъединяване, като имат инсталация, която следи радиацията. Тази задача е сполучлива, а това им вдъхва доверие и предпочитание да продължат с втория летателен уред.

През 2013 се обръщат към Русия да им даде луноход, тъй като " Чандрян " 1 е единствено летателното устройство, което доближава до орбитата. По това време Русия има основни проблеми и споделя, че няма да може да го направи към датата, която Индия го изисква – 2015/2016 година.

Индия взема решение да активизира лични запаси и основава летателен уред. През 2018 година той съумява да излети и кацне сполучливо, само че бива загубен малко по-късно. Въпреки това обаче галактическият съд е орбитата на Луната и събира информация ", описа тя.

Третият опит на Индия се оказва повече от сполучлив. На Луната бива партерен роуврът " Брагян ", който трансформира страната в първата в историята, която съумява да реализира кацане на Южния полюс на Луната. Това достижение е от голямо значение освен за страната, само че за международния теоретичен напредък. 

Според специалиста занапред настава момента, в който Индия ще осъществя своя научно-технически капацитет. Индийци работят както в най-големите американски софтуерни компании, по този начин и по разработки, свързани с изкуствения разсъдък. 

" Индия никога не би трябвало да бъде подценявана. Въпреки многото проблеми, които има (бел. от ред – 10% от популацията не е регистрирано), тя има голям капацитет в редица научни сфери. Говори се, че имат положителни разработки в изкуствения разсъдък. В момента най-големите ръководещи американски софтуерни компании са с индийски генезис.

Назрява времето, в което този капацитет ще се осъществя на локална почва. Индия стартира да се трансформира в суперсила и поради популацията си, тъй като, въпреки и в Китай да има над милиард хора, стопански дейното население стартира да застарява и да не може да обслужва совите предшественици, до момента в който Индия няма този проблем ", безапелационна бе доцент Тодорова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР