Това е голям акумулаторен пакет, разположен в метален контейнер и

...
Това е голям акумулаторен пакет, разположен в метален контейнер и
Коментари Харесай

Създадоха първата в света акумулаторна батерия, която не губи капацитета си в продължение на 5 години

Това е огромен акумулаторен пакет, ситуиран в железен резервоар и предопределен за предпазване на силата от възобновимите източници.

Китайската компания CATL, която е най-големият производител на акумулатори за електрически автомобили в света, разгласи първата в света всеобщо създавана система за предпазване на сила с нулева деградация през първите пет години на приложимост. Тя носи името TENER.

Всеки собственик на смарт телефон знае доста добре, че устройството му с течение на времето не работи толкоз дълго, колкото след покупката. Затова се постанова да се зарежда по-често. Причината е, че смарт телефонът се зарежда от литиево-йонна батерия, която губи енергийния си потенциал с потреблението на устройството. Същото може да се каже и за електрическите коли, при които се употребява сходна технология. Учени от целия свят си блъскат главите по какъв начин да подобрят технологията и да удължат живота на батерията. В последна сметка идеалното решение е нулевата деградация. CATL е постигнала точно това.

TENER ненапълно наподобява на системата Megapack на Tesla. Това е огромен акумулаторен пакет, ситуиран в железен резервоар. Той е предопределен за предпазване на електрическата енергия от възобновими източници. Като да вземем за пример от слънчева или вятърна електроцентрала. Вътре в 6-метровия резервоар са ситуирани Г-образни литиево-желязо-фосфатни акумулатори с общ потенциал 6,25 MW⋅h (Megapack има 3,9 MW⋅h). Плътността на предпазване на силата е 430 Wh/L и това е с 30% повече спрямо предходното потомство. Новото устройство заема по-малко място, което значи, че електроцентралите, оборудвани с TENER, ще могат да съхраняват повече сила.

CATL акцентира, че новото вместилище употребява „ биомиметичен “ промеждутъчен пласт от корав електролит върху електрода. Както и „ технологии за самосглобяване на електролита “, с цел да придвижва литиевите йони без понижаване на мощността или потенциала. В същото време се предотвратява неконтролируемото повишение на температурата. Съобщава се, че животът на TENER надвишава 15 000 цикъла на зареждане/разреждане, а самата батерия може да работи в продължение на 20 години.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР