Това е ежедневната реалност в Европейската болница в южния град

...
Това е ежедневната реалност в Европейската болница в южния град
Коментари Харесай

В болница в южната част на Газа: крещящи осиротели деца, малки деца с ампутирани крайници и вонята на гниеща плът

Това е ежедневната действителност в Европейската болница в южния град Хан Юнис в Газа, както е разказано от деец английски боен хирург Том Потокар, който работи за Международния комитет на Червения кръст (МКЧК).

Докато Организация на обединените нации предизвестява, че филантропичната обстановка в Газа е „ апокалиптична “, израелската войска разшири свирепа наземна акция от северно от обсадената територия на юг, където към 1,9 милиона палестинци са били разселени.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху даде обещание да продължи войната, до момента в който армията не унищожи Хамас, който ръководи Ивицата и стартира смъртоносна офанзива против Южен Израел на 7 октомври, при която 1200 души бяха убити, а други 240 бяха взети за заложници.

Израел стартира най-тежката си въздушна бомбардировка на Газа след офанзивата на Хамас. А през последните дни израелските сили започнаха да щурмуват Хан Юнис, най-големият град в южната част на Газа, като започнаха това, което се счита за най-голямото сухопътно нахлуване след пропада...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР