"Това е денят на Америка, на демокрацията на историческа надежда,

...
"Това е денят на Америка, на демокрацията на историческа надежда,
Коментари Харесай

Байдън призова за победа над привържениците на бялото превъзходство и за расово равенство

"Това е денят на Америка, на демокрацията на историческа вяра, на демокрацията за възобновяване и нови провокации. Ние приветстваме идеята на демокрацията. Волята на народа е чута и изпълнена ", по този начин стартира речта си новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън.

Ето какво сподели още той:

"Демокрацията е нежна. Тя е скъпа. В този час тя тържествува. Скоро имаше издевателства, които да подринат демокрацията, само че нашата нация е неделима. Гледаме напред и виждаме оптимистично - следва да бъдем такива хора. Благодаря на някогашните президенти и поемам от тях щафетата.

Познавам силите на нашата нация. Ние сме велика нация и добър народ през вековете. Трябва да минем напред, имаме доста за извършване.

Много благоприятни условия има, доста опасности би трябвало да се поемат, да се преустрои и да се направи. Малко хора в нашата история са имали по-тежки провокации от нас. Този вирус, който в този момент е взел толкоз доста хора за една година, в сравнение с Америка загуби през Втората международна война. Не можем да отлагаме расовото тъждество. Трябва да планираме отсега нататък и да надвием последователите на бялото предимство.

Ние следва да гледаме отсега нататък към бъдещето на Америка и да изпълняваме главното за всяка народна власт - сплотеността. Моята вяра е да сплотя Америка още веднъж.

Сплотени против враговете, които са изправени пред нас. Можем да дадем положително опазване на здравето, обучение и расова равнопоставеност. Силите на насилието са залегнали надълбоко в нашата нация, нашата история е битка сред американския блян и суровите действителности на расизъм, демонизация, ненавист, които постоянно са се опитвали да ни разделят.

Победата в никакъв случай не е сигурна, само че ние сме надделели огромната меланхолия, спечелили сме две международни войни. Да осветим пътя напред. Да се преглеждаме като съседи, съидейници, да се обединим, да не се надвикваме, без единение няма мир, няма прогрес, а отмалялост и нерви, няма нация, а безпорядък.

Това е нашият исторически миг, сплотеността е пътят напред. Ние следва да се възползваме. Никога няма да се провалим, в случай че действаме дружно.

Днес е началото на новото. Нека се вслушаме в гласовете си. Няма потребност да живеем във врящ котел, всяко едно разграничение не е причина за ненавист, следва да отхвърлим културата, в която самите обстоятелства се измислят. Нека да се възвисим над това - Америка е по-добра от това. Волята на народа е изпълнена и никой няма да потуши гласа му.

Насилието няма да завоюва - нито през днешния ден, нито на следващия ден, нито по всяко време. Ще бъда президент на всички американци. Ще се боря еднообразно мощно и за тези, които не ме поддържат. Обещавам ви, че ще направя всичко допустимо за безработните.

Отговорът е да се сплотяваме като общество. Следва да прекъснем тази негражданско и нецивилизована война в нашето общество. Ако погледнем в нашите души и покажем толерантност и приемливост, в случай че сме в положение да погледнем през погледа на другия, тогава можем да научим доста скъпи поучения. "

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР