Това е част от съзнателна политика от страна на Република

...
Това е част от съзнателна политика от страна на Република
Коментари Харесай

Илиана Йотова: Инцидентът в Скопие е част от съзнателната политика в Република Северна Македония

Това е част от съзнателна политика от страна на Република Северна Македония към български жители. Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването „ Лице в лице “ на bTV във връзка побоя над българин на футболния мач в Скопие в четвъртък.

За нея било необяснимо за какво втори ден под никаква форма не реагира нашето външно министерство. Имало разнообразни способи това да се направи. Най-малкото било да се извика посланика на България в Скопие, да знаем информацията от първа ръка

„ Да зададем нашите въпроси към управлението на Република Северна Македония. Най-малкото, което можехме да създадем, е да се погрижим за това ранено момче и да му осигурим качествено опазване на здравето и час по-скоро то да се лекува в България “, сподели Илияна Йотова.

По мотив импортираната в Народно събрание шеста корекция в конституцията вицепрезидентът попита за какво събраните подписи от разнообразни политически партии бяха показани единствено от дребната коалиция Политическа партия и Демократична България, за какво нямало представители на останалите политически партии. „ Голямата тематика за наложителната смяна на конституцията стартира президента Радев през 2019 година Тогава президентът събра внушаващо болшинство от неправителствения бранш във всяка област, обвързвана със правосъдната система – и съдии, и прокурори, и адвокатски колегии, с цел да се намерят най-подходящите текстове за смяна в конституцията в две посоки. Преди всичко да се подсигурява независимостта на правосъдната система и това да не завили от политическата обстановка и да се усилят и още повече да се подсигуряват правата на всеки един българин “, разяснява вицепрезидентът.

„ Бих излязла на спор с тези, които считат, че 3 март е датата, която поляризира българското общество. Не съм съгласна. Нека тези хора, които боравят много лековата с датите в българската история, да си напомнят по какъв начин стартира манифеста на княз Фердинанд, когато афишира независимостта на българската страна 1908 година Г-н Кирил Петков, който аргументираше за какво да избрали 24 май, сподели, че желае неговите деца да знаят кой е написал кирилицата и кой е основал нашата словесност. Това го знаем още от златния век на Симеон. Българските деца в никакъв случай не са имали проблем да знаят кой е основал кирилицата. Духът на знанието считам, че би трябвало да бъде предпазен по различен метод. Да не приказваме, че през днешния ден, когато смъкваме критериите на децата, тъй като не могат да си изкарат матурите или тъй като не желаеме да създадем български културен институт, а другояче се тупаме в гърдите по какъв начин това би трябвало да бъде националният ни празник, просто нямам доверие на такива хора “, сподели още Илияна Йотова.

Тя посъветва да не се подиграваме с българската конституция. Според нея не трябва да се води този разговор, изключително от хора, които тя счита, че част от тях не са чели конституцията.
Това държавно управление имало потребност да получи индулгенция и обществена опрощение за странната форма на коалиция, в която попадна. Нека си спомним какви бяха връзките сред Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ единствено преди няколко месеца, сподели Йотова.
Според нея не е добре, когато се прави акция против президента на страната, който и да е той – „ непремерено, брутално, посредством непознати медии “. „ Г-н Денков си разреши нещо, което остана неусетно. Не бива да се злепоставят българските служби на сигурност на открито и то в непознати изявлението. Не съм чула някой министър-председател или президент да си е разрешил подобен коментар за личните си служби за сигурност. Да не забравяме, че нашите служби работят с партньорските служби от Европейски Съюз “, сподели още Илияна Йотова.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР