Това да си силен, да доминираш и да мачкаш другите

...
Това да си силен, да доминираш и да мачкаш другите
Коментари Харесай

Живко Джамяров: Това да доминираш и да мачкаш другите не е ценност, а слабост

Това да си мощен, да доминираш и да мачкаш другите не е полезност, а уязвимост. Мъжете би трябвало да са опора, да изслушват, предизвикват и закрилят. Това сподели Живко Джамяров – създател на Ancestral Superfoods.bg, в предаването " България, Европа и светът на фокус “ на " Фокус “. На страницата си във " Facebook “ всеки ден той споделя цитати с образци за език на омразата и дискриминирането, в това число и от политици и съдии.  

" След като беше лишен живота на моя позната предходната година, си споделих, че в действителност няма да мълча повече по такива тематики и ще споделям оптимално доста, с цел да може хората да видят какво се крие измежду обществото като заплаха, тъй като в действителност напоследък това, което виждам, е, че този език на омразата става нещо като норма и на никой не му прави усещане. Използват го и политици. Едва ли не е станало обикновено да се приказва по този начин, хора да се нагрубяват и да си пожелават някакви ужасни неща един на различен “, изясни Живко Джамяров. 

Насилието като цяло е принуждение над другите – хора с друга полова ориентировка, хора, които не споделят възгледите на даден човек. Случаите на принуждение стават всекидневие, акцентира Живко Джамяров.  

Проблемите с експанзията нормално се коренят в фамилната среда и възпитанието, доста постоянно и с някакъв тип принуждение в детството, акцентира Живко Джамяров.  

" Трябва да се промени методът на другарство в фамилията, възпитанието на децата, какви полезности им се дават “, съобщи той.  

По думите му следващите промени в законодателството против домашното принуждение са " повече от същото “ и надали ще реализиран стремежи резултат. Затова съгласно Живко Джамяров би трябвало да се работи в посока предварителна защита, помощ на потърпевшите и за създаване на по-силно гражданско общество, което да упражнява напън върху институциите за бързо и заслужено разрешаване на случаите с сходен тип принуждение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР