Това, че сме критични един към друг, не означава, че

...
Това, че сме критични един към друг, не означава, че
Коментари Харесай

ГЕРБ не виждат Възраждане в бъдещ кабинет

Това, че сме сериозни един към различен, не значи, че не можем да се обединим по значими цели. Това съобщи някогашният външен министър от ГЕРБ Екатерина Захариева пред БиТиВи.

ГЕРБ са виновни и няма по какъв начин да кажат, че Движение за права и свободи не са евроатлантическа партия, тъй като са такава. С " Възраждане " не мисля, че има какво да приказваме по геополитика, само че когато става въпрос за държавно управление, което би трябвало да бъде с ясна геополитическа ориентировка, ГЕРБ не виждат " Възраждане " в предстоящ кабинет.

Захариева приема като положителен сигнал мълчанието на " Продължаваме промяната " към сегашния миг. Изказването на Атанас Атанасов е тичане от отговорност, съгласно нея.

Екатерина Захариева е на мнение, че към момента е рано да се приказва кой ще е бъдещият министър председател. Идеята на ГЕРБ е да се дефинират хора, които да създадат първите контакти, да се дефинират ясните цели, ясната политическа ориентировка, Еврозоната, ясната оценка на войната в Украйна, Шенген, справяне с рецесиите на енергетиката и газа, изясни тя. Редно е най-голямата партия да излъчи министър председател, само че не го поставихме като изискване, акцентира Захариева.

ГЕРБ носят своята отговорност и тъкмо по тази причина са излезли с оферта. Захариева се надява партиите да откликнат на поканата на ГЕРБ за сформиране на държавно управление.

Тя прикани останалите партии да не се месят в управлението на ГЕРБ.

Във връзка с позицията на България за участието на Украйна в НАТО, Захариева съобщи, че Украйна не е подготвена незабавно да стане съдружник на Алианса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР