Това, че няма сняг е пълна катастрофа за любителите на

...
Това, че няма сняг е пълна катастрофа за любителите на
Коментари Харесай

Колко опасна е липсата на сняг за курортите? Говори туроператор

Това, че няма сняг е цялостна злополука за феновете на зимните спортове, а е проблем и за курортите. Надяваме се да не затворят някои курортни комплекси поради неналичието на туристи. Климатичните промени въздействат ужасно доста върху бизнеса, по тази причина се подписват контракти, в случай че няма сняг, да могат да се анулират резервации. Това сподели в изявление за НоваНюз Павлина Илиева, ръководител на Браншовата организация на туроператорите.

По думите ѝ от време на време при понижаване на групата от туристи заради отричане, се предлага доплащане от туроператора или се проваля самото пътешестване. " Успяхме да се възстановим доста бързо в изходящия туризъм, даже в някои дестинации достигнахме равнищата от 2019 година Има огромен интерес към по-далечни дестинации и круизни пътувания. Има чартъри за доста далечни и екзотични места. Сега текат и ранни резервации за летни почивки за Гърция и Турция ", съобщи тя. 
-->
Според нея има сериозен растеж на интереса към екзотичните почивки. " Верига от 3-4 полета в никакъв случай до момента не се е правила. Стартираме от към 3000 лв. за чартърна стратегия за по-далечна дестинация. Наблюдава се необикновен растеж и на интереса към круизите, а цените са извънредно конкурентни ", разкри Илиева. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР