Това, че някой не вдига ръка срещу вас, не означава,

...
Това, че някой не вдига ръка срещу вас, не означава,
Коментари Харесай

4 скрити признака, които издават агресора

" Това, че някой не подвига ръка против вас, не значи, че е срещу насилието. То може да се прояви в непрекъснат надзор, пренебрежение и обидни думи. Емоционалното принуждение е също толкоз неприятно, колкото и физическото, по тази причина в никакъв случай не би трябвало да се толерира. " - Тони Гаскинс.

Разпознаването на агресора може да не е толкоз елементарно, колкото виждаме по филмите. Много хора си мислят, че могат да го разграничат от тълпата единствено след един диалог. За страдание, това не постоянно е по този начин.

Човекът-агресор може да бъде доста сложен за различаване, тъй като умее да крие същинската си същина.

Според Ейми Люис Беър, психотерапевт, " агресорът е кадърен да сътвори трайно усещане, което кара хората към него да мислят, че високите му морални полезности няма да му разрешат да извърши принуждение. Освен това отношението на агресора към близките ги кара да поемат още по-голяма виновност ".

Съпрузи, съпруги, чиновници и шефове - агресорите постоянно не могат да бъдат разпознати, тъй като избират да не излагат сходни неща на показ. От значително значение е да знаете по какъв начин да разпознаете агресора, преди той да се е показал. Това е от решаващо значение освен за бъдещите жертви, само че и за техните другари и членове на фамилията.

4 скрити признака, които ще ви оказват помощ да разпознаете агресора, преди да се е показал.

1. Агресорите са най-обикновени хора (с известни изключения)

Важното, което би трябвало да запомните, е следното. Това не е знак, а по-скоро факт за агресорите. Човекът-агресор не е просто оня чудноват вид в тъмната уличка или брачният партньор с неприятен темперамент. Агресорите са най-обикновени хора, които водят елементарен живот… С изключение на тези моменти, когато демонстрират същинската си същина.

Те могат да имат финансови проблеми, както и алкохолна или наркотична взаимозависимост, тъкмо както естествените хора. Не забравяйте, че агресорите са тъкмо като всички останали към тях. Като се ръководите от това, ще ви е по-лесно да ги разпознаете в тълпата. Но тогава какво е изключението? Фактът, че те обичат да упрекват близките за всичко.

Писателят Стивън Стосни един път споделя: " Избягвайте тези хора, които упрекват другите към себе си за отрицателните си усеща и неприятния си шанс. Като се вършат на жертви, те като че ли оправдават неприятните си действия. Такива хора сигурно ще ви наранят, в случай че се сближите с тях. "

2. Те не демонстрират експанзия към всички

Много хора не имат вяра на жертвите на агресори, тъй като самите те са имали единствено приятни прекарвания с този човек. За да не попаднете в сходен капан, би трябвало да запомните, че агресорите не демонстрират експанзия към всички към тях. Те постоянно деликатно избират своите жертви. Ако станат нападателни към всички поред, никой няма да се сближи с тях и няма да се остави да бъде манипулиран.

Жертвите нормално са хора, близки до агресора, като да вземем за пример неговият/нейната партньор/ка или членове на фамилията. Ако всички някогашни сътрудници на едно и също лице споделят в един глас, че във връзката им е имало принуждение, това е обезпокоителен знак. Вероятността обещано лице да е агресор се усилва, в случай че единствено няколко определени души в живота му го разобличават като подобен.

3. Те не постоянно демонстрират същинското си лице, само че когато го направят…

Ето за какво доста дами остават във връзки, в които се упражнява принуждение, и не могат да ги изоставен. Ако агресорът непрестанно малтретира жертвата си, тя просто ще си тръгне от него и той към този момент няма да може да я манипулира. Агресорът ще направи всичко допустимо, с цел да може да му се размине, а жертвата му – да не избяга.

Агресията може да стартира с дребно принуждение, а по-късно да прерасне в нещо по-сериозно. Или пък след неочаквани прояви на яд, крясъци или удари агресорът внезапно става грижлив и любящ.

Въпросът е, че такива прояви се случват постоянно, а освен един път. " Агресорът може да има авансово готови пояснения за сходно държание или да упреква събеседника си, че просто го е предизвикал. " – WebMD

4. Те в никакъв случай не са сами

Агресорът постоянно има потребност от жертва. Именно заради тази причина той ще прескача от една връзка в друга и незабавно ще стартира да търси нова жертва, в случай че остарялата е на независимост. Това е една от най-често подценяваните особености на агресорите.

След като са изгубили жертвата, те незабавно ще стартират да търсят заместител или ще се опитат да създадат всичко допустимо, с цел да си върнат остарялата. Най-добрият метод да отнемете властта на агресора е да му отнемете жертвата. Щом това се случи, той ще разкрие всичките си карти, тъй като не обича да остава без цел.

Агресорът може да бъде безусловно всеки, от всякаква народност, пол, вяра, полова ориентировка и обществена класа. Ето за какво постоянно би трябвало да бъдете бдителни и да знаете защо да внимавате, с цел да го разпознаете, преди той да е навредил на вас или на вашите близки.

Източник: cluber.com.ua

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР