Това че до момента си бил свидетел не те предпазва

...
Това че до момента си бил свидетел не те предпазва
Коментари Харесай

Бойко Найденов: Живко Коцев сам си призна, че е член на престъпна група!

„ Това че досега си бил очевидец не те защищава от повдигането на обвинявания. Аз особено не знам какво има в кориците на делото. Това, което изтече по медиите, в случай че е правилно, то във всеки случай той самичък дава пояснения, че е член на някаква незаконна група. ". Това сподели в предаването „ Тази заран “ по bTV Бойко Найденов, някогашен шеф на Националната следствена работа и някогашен зам.-главен прокурор, във връзка проблема с някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

„ След покачване на обвиняването може да се вземе мярка за неотклонение. Може да има ограничавания в напредването, в напускането на страната, само че това не значи, че човек е отговорен. Може въобще обвиняването да не бъде импортирано в съда “, посочи Найденов.

„ Той споделя, че е знаел, че са контрабандисти. Получавал е дарове. Тук ме навежда на мисълта, че може да бъде търсена отговорност, в случай че са му давали движимости, с цел да извърши или да не извърши нещо по работа. Това са единствено догатки. Четох някъде, че ще бъде повдигнато обвиняване по работа, което е по-трудно доказуемо. Не знам какво ще измислят сътрудниците. Най-вероятно те имат повече данни и доказателство “, уточни той.

„ Наказателно процесуалния кодекс не разрешава да се повдигат обвинявания по признания. Ако това е единственото доказателство, то не може да бъде съображение за покачване на обвиняване. Първо би трябвало да е потвърдено закононарушение. За да има незаконна група, би трябвало да има незаконна група “, разяснява някогашният шеф на Националната следствена работа.

„ Не бих се заел с изказванието, че това е проведена незаконна група. Това може да го реши единствено съдът. Ако ние приказваме за тях по този начин, те могат да заведат дело против нас. Лесно е да се твърди нещо, само че е мъчно да се потвърди “, добави той.

„ Течът на информация от прокуратурата ще извърши друга задача, само че не и задачите на Наказателно-процесуалния кодекс, а точно наказване на разположение, направило закононарушение. Снимките могат само да послужат като косвени доказателства, че дадени лица се познават и са били едновременно на едно и също място. Ако настояват, че не се познават, това е доказателство, че се. За мен пуделът с парите няма никакво значение за следствието. Наличието на някакви пари някъде нищо не приказва. Правят се внушения “, акцентира някогашният зам.-главен прокурор.

„ Никола Николов-Паскал беше лице, което беше оповестено за търсене в средата на 90-те години. След това издирването му беше снето. Аз тогава бях във Военна прокуратура, не се занимавах с това. Димитров е някогашен чиновник на Националната работа за сигурност. Той се появяваше в моменти, в които никой не очакваше. Ту като очевидец, ту като… дано да не разясня тъкмо. Имаше кавги в сливенската митница с някогашен прочут прокурор. В един миг беше очевидец за осъществени закононарушения от други лица. Всичко това е минало. Някои каузи са завършили с присъди, други – не “, сподели още Найденов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР