Това беше решението на един човек да започне напълно необоснована

...
Това беше решението на един човек да започне напълно необоснована
Коментари Харесай

Джордж Буш заклейми бруталната инвазия на Путин в Ирак

Това беше " решението на един човек да стартира изцяло голословна и брутална инвазия в Ирак ". Това съобщи някогашният президент на Съединени американски щати Джордж Уокър Буш, преди бързо да се поправи, уточнявайки, че е желал да опише войната на съветския президент Владимир Путин против Украйна, оповестява " Вашингтон поуст ".

Ирак също, по този начин или другояче, добави той под носа си измежду смеха на публиката по време на тирада на събитие в Далас, щата Тексас.

Въпреки че някои обърнаха лапсуса на смешка, мнозина побързаха да се нахвърлят на гафа на Буш след близо две десетилетия на остри рецензии, че той безпричинно е почнал нашествието на Съединени американски щати в Ирак през 2003 година, в това число и обвинявания, че 43-ият президент е военнопрестъпник - както някои жигосаха и Путин след нашествието му в Украйна, която беше остро разкритикувана от интернационалната общественост.

Не ми е смешно и допускам, че не се смеят и фамилиите на хиляди американски бойци и стотиците хиляди иракчани, починали в тази война, съобщи Мехди Хасан, демократичен коментатор и новинарски водещ по време на постоянната си емисия.

" Колко американци бяха изпратени от него да загинат за една неистина? Отвратително ", написа в Туитър консерваторът и медийна персона Тим ​​Йънг.

Най-малко 200 000 цивилни починаха вследствие на " директно обвързвано с войната принуждение " по време на нашествието на Съединени американски щати в Ирак, съгласно Института за интернационалните и публични въпроси " Уотсън " към университета Браун.

Оттогава политическият консенсус измежду мнозина от политическата левица и десница се насочи към това значително да осъди войната, като редица претенденти за президент и други политици бяха подтикнати да заявят, че са срещу нашествието в Ирак.

Дори братът на Буш - Джеб, в президентски спор през 2015 година, когато беше запитан дали " войната на брат Ви е неточност ", съобщи, че нахлуването е било неправилно и се основава на " неправилно разузнаване ".

Точно преди да допусне гафа, 75-годишният Буш, който оправда неволната неточност с възрастта си, сравняваше ръководството на Русия и Украйна. Той похвали украинския президент Володимир Зеленски, който назова " готино малко момче " и " Чърчил на 21-ви век ".

Що се отнася до Русия, той съобщи, че нейните избори са фалшифицирани, а политическите й съперници са в пандиза.
ТЕМА преди 2 часа 299 преди 3 часа 3697 преди 4 часа 867
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР