"Това беше първото явяване на избори на политическото обединение "Демократична

...
"Това беше първото явяване на избори на политическото обединение "Демократична
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: ГЕРБ не можаха да активират дори номенклатурата си

"Това беше първото явяване на избори на политическото обединяване "Демократична България " и считам, че резултатът е приемлив. Това са гласовете на свободните хора, за което им благодаря. Те ни дадоха вяра и продължаваме напред ", разяснява пред Би Ти Ви Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България ".

"Ако останем без евродепутат, ще бъде несправедливо, тъй като Радан Кънев и останалите хора от листата направиха една съвършена акция. Нашите претенденти бяха високообразовани и начетени. За тях присъединяване във властта не е самоцел ", разяснява още Атанасов.

"Отчетливо се вижда, че изборната интензивност е рекордно ниска. Гласовете на ГЕРБ са с 200 000 по-малко от общия брой на държавната и общинската администрация. Тоест те не са събрали гласовете на тези, които са назначили на тяхната си номенклатура ", сподели ген. Атанас Атанасов. Според него ниската изборна интензивност е резултат на отлив от гласове за ГЕРБ вследствие на отчаяние на техните гласоподаватели поради тежките корупционни кавги.

"Очевидно е, че Българска социалистическа партия не може да смъкна ГЕРБ от власт, защото не е опция на тази политическа власт ", на мнение е той. Именно по тази причина, съгласно него, е неотложно да има нова политическа опция и съобщи, че "Демократична България " е точно такава.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР