Това беше най-краткият парламентарен сезон с най-краткосрочните решения, коментира в

...
Това беше най-краткият парламентарен сезон с най-краткосрочните решения, коментира в
Коментари Харесай

Това беше най-краткият парламентарен сезон с най-краткосрочните решения

Това беше най-краткият парламентарен сезон с най-краткосрочните решения, разяснява в изявление за предаването " Неделя 150 " по стратегия " Хоризонт " политологът Антоний Тодоров "

" От много време Народното събрание доста постоянно е като театрална сцена, на която всеки желае да изиграе своята роля пред публиката и да събере овациите. Това е обвързвано с една промяна в политиката, която прекалено много замязя на шоу и прекомерно малко - на същинския спор за общата рамка, в която живеем. Всъщност през тези три месеца, през които Народното събрание работеше, изглеждаше тъкмо като такава сцена, само че въпреки всичко се случиха някои неща.

Има законопроекти, които бяха квалифицирани като искрено лобистки, прокарани по някакъв метод. За тях се заприказва, само че по тях същински спор не се организира, тъй като всичко беше в обстановка на взаимни квалификации от вида " вие направихте това ", от което не произтича нищо позитивно. Тези законопроекти просто минават. Едно такова законодателство подсказва предпочитание за пробутване на тесни частни ползи, без да се зачита един по-широк публичен интерес и без да има една по-широка социална полемика по въпроса. От подобен вид са измененията в Закона за земеделските земи. Удължи се срокът, в който действаше една наредба на закона, която позволяваше застрояване по Черноморието ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР