Това беше една традиция, която се наложи през последните години

...
Това беше една традиция, която се наложи през последните години
Коментари Харесай

Румен Христов: Християнски жест към пенсионерите е да получат великденски надбавки

Това беше една традиция, която се наложи през последните години и има упования както за коледни, по този начин и за великденски надбавки. Тази част от българските жители в действителност го заслужават, тъй като са в най-тежко състояние и това е един жест към тях - по този начин водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов разяснява в студиото на " Още от деня " концепцията на ГЕРБ и Движение за права и свободи за спомагателни добавки към пенсиите за Великден.

" Аз считам, че е християнски да постъпим по този начин и да отпуснем тези 75 лв.. Винаги се получава по този начин, че тези, които са на ръба, да бъдат недоволни, тъй като в случай че бъде на 600 лв., ще има под 600 лв. и над 600 лв., в случай че бъде на 1000 лв.... по този начин, че не може да се отреже с акуратност. Но ние насочваме тази помощ към хората с най-ниски приходи ", разясни Румен Христов.

Според него, бюджетът е бил усложнен с какво ли не и даде образец с поемането на таксите на всички студенти във висшите учебни заведения, което коства над 150 млн. лв.:

" Беше по тяхно гледище изрично. можехме да бъдем по-стриктни във връзка с осъществяването на бюджета, тъй като да не забравяме, че един от критериите, който е доста значим за приемането на България в еврозоната е бюджетният недостиг. "

Румен Христов сподели още, че няма съревнование кой ще раздаде повече пари. Проблемът е, че нормално те не са разчетени в бюджета и практиката да се взимат заеми не е добра, само че за пенсионерите може по изключение за Коледа и Великден.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР