Това бе един мандат наситен с много събития и перипетии.

...
Това бе един мандат наситен с много събития и перипетии.
Коментари Харесай

Милков: Останахме здрава брънка в НАТО

Това бе един мандат кондензиран с доста събития и премеждия. Това съобщи министърът на външни работи Николай Милков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Пръв приоритет беше организацията на изборите на 2 октомври. Бяха извършени сполучливо. Бяха разкрити 755 изборни секции в 62 страни. Протекоха умерено, нямаше недоволства, регистрира министърът.

Войната в Украйна беше тематика, с която непрекъснато се занимавахме. Останахме здрава частица в НАТО, оказахме помощ на Киев и се ръководехме от интернационалното право. Останахме сериозен съдружник, само че и направихме всичко да няма вреди за българската стопанска система, изключително в бранш енергетика. Над 140 хиляди украинци са бежанци в България. Положихме старания и за възобновяване на работата на посолството ни в Киев. Предоставят се консулски услуги, добави Милков.

Продължихме напъните за осъществяване на договореностите с РСМ. Целта бе двойна. Стремяхме се да защитим ползите и правата на всички българи, да създадем една обща атмосфера на положителни връзки, разяснява още служебният външен министър.

Организацията за икономическо сътрудничество и раз - предприехме действия за активизиране на работните групи, с цел да можем да продължим дейностите по пътната карта за присъединение. България е една от шестте поканени страни. След две-три години можем да чакаме пълноправно участие, само че това зависи от обстановката у нас. Това е най-голямото ни интеграционно начинание след присъединението ни към Европейски Съюз. Твърдо считам, че изпълнихме уговорката си към Организацията за икономическо сътрудничество и раз. В тази организация се разискват главните международни политики. За България е доста значимо да бъде на тази маса, когато тези проблеми се разискват, сподели още в доклада си външният министър.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР